*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilere İşaret Diliyle Fotoğrafçılık Eğitimi  (Okunma sayısı 1800 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilere İşaret Diliyle Fotoğrafçılık Eğitimi
« : Kasım 18, 2013, 03:08:46 ÖÖ »
Engellilere İşaret Diliyle Fotoğrafçılık Eğitimi



Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen ÇOGEP kapsamında eğitim alan işitme engelli öğrenciler, fotoğraf çekerek hayata tutunuyor.
 
Erzurum Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, engelli öğrencilere işaret diliyle fotoğrafçılık eğitimi veriliyor.
 
Emniyetin yürüttüğü, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında fotoğrafçılık üzerine hazırlanan proje kapsamında, işitme engelli 13 öğrenciye fotoğrafçılık eğitimi verilmeye başlandı.
 
Kurs hocalarından işaret diliyle aldıkları eğitimle fotoğraf çekmesini öğrenen ve bunu meslek edinmeyi hedefleyen işitme engelli gençler, hayata daha sıkı tutunuyor. 24 Aralık'a kadar toplam 96 saat eğitim alacak olan çocukların, streslerini fotoğraf çekerek attıkları ve keyifli zaman geçirdikleri gözlendi.
 
Çocukları ziyaret ederek, proje hakkında bilgi alan Vali Ahmet Altıparmak, büyük bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirterek, projenin başarılı olmasını temenni etti.
 
Fotoğrafçılık eğitimi alan öğrencileri, büyük fotoğraf sanatçısı, muhabir olarak görmek istediklerini ifade eden Altıparmak, valilik olarak her türlü desteği sağlayacaklarını ve gençlerin istihdam edilmesi için çalışacaklarını söyledi.
 
"İşaret diliyle dersleri işliyoruz"
 
Erzurum Özel Eğitim Meslek Lisesi'nde çalışan rehber öğretmen Süleyman Bozkurt da yetenekli olan 13 çocuğa fotoğrafçılık eğitimi verdiklerini belirtti.
 
İleriki süreçte 20 çocuğa fotoğrafçılık eğitimi vermeyi hedeflediklerini vurgulayan Bozkurt, "İşitme engelli çocuklarımıza kurs vererek, beceri kazandırmayı amaçlıyoruz. Onlara yeni bir iş sahası olacak" şeklinde konuştu.
 
Fotoğraf eğitmeni Fatih Aktaş ise çocukların alacakları sertifika sayesinde iş bulabileceklerini vurgulayarak, "Rehber öğretmenimiz yardımıyla kurs veriyoruz. Yani işaret diliyle dersleri işliyoruz. Arkadaşlarımızı işitme engelli olduğu için görme algıları daha yüksek. Görsel anlamda daha iyi algılayabiliyor ve bu alanda daha başarılı olacaklardır" dedi.- AA


Anahtar Kelimeler :  Aldatıyordu Artık kararımı verdim Bende onu aldatıyorum hazır Kolay Web Sitesi Firma 69TL,Dernek 49TL,Kişisel 39TL Domain,Hosting Dahil,5 Gün Deneyin 29 ekim ile