*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Engellilerle Buluştu  (Okunma sayısı 1356 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Engellilerle Buluştu
« : Kasım 26, 2013, 02:02:44 ÖS »
Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar Engellilerle Buluştu



Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Engellilere acıyarak bakma dönemi bitti, artık engelliye hizmet ederek bakma dönemi başladı" dedi.
 
24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İller Bankası Özel Eğitim Okulu'nu ziyaret eden Yaşar, burada otistik ve serebral palsili öğrenciler ve öğretmenlerle buluştu. Yaşar, öğrencileri ziyaretiyle olduğu kadar hediye ettiği tekerlekli sandalyelerle de sevindirdi. Öğrencileri sınıflarında ziyaret eden ve onlarla yakından ilgilenen Yaşar, çocuklarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Yenimahalle Belediyesi'nin engellilere yönelik hizmetlerinden bahseden Yaşar, "2009 yılında görevi devraldığımda daha önceki yıllarda engelliler adına yapılmış hiçbir hizmetin olmadığını üzülerek gördüm. Bu nedenle engelliler konusu üzerinde özellikle durdum. İlk işim Engelliler Şube Müdürlüğü'nü kurmak oldu. Bu vesile ile engellileri sosyal hayata katacak projelere imza attık. Engelli vatandaşlarımızı belediyemiz çatısı altında istihdam ettik. Çayyolu Omurilik Felçlileri Yaşam Merkezi'ni hizmete sunduk. Önümüzdeki aylarda da, Zihinsel Engelliler Yaşam Merkezi'ni Ergazi Mahallesi'nde ilçemize kazandıracağız. Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Tesisleri, Yenikart ve Elele projeleri de engellerimize hizmet sunan diğer projelerimizdir. Hiçbirimiz potansiyel birer engelli olduğumuzu unutmadan engellilerimize eşit yurttaş ilkesiyle yaklaşmalıyız. Gelişen Türkiye'de engellilere acıyarak bakma dönemi bitti, artık engelliye hizmet ederek bakma dönemi başladı" şeklinde konuştu.
 
Ziyaretinde öğretmenlere de seslenen Yaşar, "Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak sizler, normal okullarda öğretmenlik yapan meslektaşlarınızdan çok daha sabır isteyen, çok daha özel bir görevi sırtlanmış durumdasınız. İnsanlık adına çok önemli bir göreviniz var. Emeklerinizden, sevginizden ve sabrınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
Okula gerekli bütün desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Yaşar, ziyaretin sonunda engelli öğrencilere tekerlekli sandalye armağan ederek öğrencilerin sevincini ikiye katladı.-İHA


Anahtar Kelimeler : Konsantrasyon bozukluğu İştahsızlık