*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: BANGLADEŞ'TE İDAM EDİLEN ABDÜLKADİR MOLLA İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI  (Okunma sayısı 2124 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
BANGLADEŞ'TE İDAM EDİLEN ABDÜLKADİR MOLLA İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI



 Anadolu Gençlik Derneği, Bangladeş'te idam edilen Cemaati İslami Hareketi Genel Sekreteri Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazı sonrası konuşan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, "Cemaati İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Hunat Caminde cuma namazı sonrası kılınan gıyabi cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazında vatandaşlar Bangladeş'te idam edilen Cemaati İslami Hareketi Genel Sekreteri Abdülkadir Molla için dua etti. Gıyabi cenaze namazı sonrası konuşan Anadolu Gençlik Derneği Kayseri Şube Başkanı Vacit Kip, "Cemaati İslami Hareketinin Genel Sekreteri Abdülkadir Molla Bangladeş'in kukla hükümeti tarafından idam edilmiştir. Bu idam Allah'a, peygambere ve ahiret gününe inan her Müslüman'ın nezdinde bir şehadettir. Biz Allah'a, peygamberine ve ahiret gününe inan Müslümanlar olarak öncelikle Abdülkadir Molla'nın şehadetini tebrik ediyoruz. Yine inanıyoruz ki efendimiz şehit Abdülkadir Molla'nın alnından öpecektir. Ona ne mutlu ki şehit Abdülkadir Molla, şehit Yasir ailesi ile Bedir'in ve Uhud'un şehtileriyle birlikte olacaktır. Bangladeş'in Müslüman halkı elbette bizim kardeşimizdir ancak Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı Bangladeş'te Müslümanlara karşı terör estiren ve insan müsveddelerinden oluşan kukla bir hükümet işbaşındadır. Allah'ın laneti bu bu hükümetin mensuplarının üzerine olsun. Allah'ın laneti bu kararı alan sözde yargı mensubu kasapların üzerine olsun" diye konuştu.

Bangladeş hükümetini eleştiren Kip, "Bangladeş'in kukla Başbakanı bayan Şeyh Hasina Vecid, Müslüman kasabı Ariel Şaron'u aratmamaktadır. İslam dünyası için Bangladeş hükümeti ikinci bir İsrail'dir. Hasina Vecid'de hak ettiği üzere bayan Şaron'dur. Emperyalizmin taşeronu Bangladeş hükümetini ve bu hükümetin iliştirilmiş Başbakanı bayan Şaron'u ağır biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği ve kardeş sivil toplum kuruluşları mensupları olarak bu idamı, mahkeme sürecini ve diğer tutuklamaları şiddetle protesto ediyoruz. Bayan Şaron'u ve hükümetini en ağır biçimde lanetliyoruz. Cemaati İslami'nin öncü kadrosu ve mensupları serbest bırakılmadığı müddetçe Bangladeş hükümetini ikinci İsrail olarak nitelendirmeye devam edeceğiz. Hükümetin bu şartlarda ülkeyi seçimlere götürmesinin göstermelik bir hamle olduğunu şimdiden tüm dünyaya ilan ediyoruz" şeklinde konuştu.


Kaynak yerel.iha.com.tr kayseri ulaşmak için tıklayın.

Anahtar Kelimeler : UYGAR GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ ANKARA ŞUBESİ  FEVZİ ÇAKMAK 2 SOK. NO:30/14 ÇANKAYA ANKARA
ELMADAĞ ÖZÜRLÜLER DERNEĞİ İSMET PAŞA MAH.ŞEVKİ ATABARUT SOK.NO:35 ÖZEL İDARE BİNASI ELMADAĞ ANKARA BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ KIZILCAHAMAM ŞUBESİ AKÇAY MAH. KIZILCAHAMAM KIZILCAHAMAM ANKARA