*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler İçin Hazırlanan “Engelsiz Plaj” Sezonu Açtı  (Okunma sayısı 2888 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6555
Engelliler İçin Hazırlanan “Engelsiz Plaj” Sezonu Açtı



Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Derneği tarafından yapılan ve Engellilerin engelsiz bir şekilde faydalanması için dizayn edilen Edincik Altındaki Plaj yeni sezonunu açtı.

Bandırma’dan Edincik istikametine giderken Eski Özel İdare Binasının önünde yer alan kumsalda yapılan Engelsiz plajı, tamamen engelli kişilerin kolaylıkla denize girmesi ve para harcamadan rahatça zaman geçirmesi için hazırlanmış.

Bu plajın hazırlanmasında ve Engelli kişi ve ailelerinin hizmetine girmesinde büyük çaba harcayan Bandırma Engelli ve Engelli Aileleri Dernek Başkanı Hüseyin Uçar plajın tamamen engelli vatandaşlara hizmet etmesi için hazırlandığını söyledi.

Özellikle engelli vatandaşlarımızın bu plajda hiçbir engele takılmadan deniz kıyısına kadar rahatça gelebileceğini belirten Başkan Uçar, “Bandırma’da yaşayan engelli vatandaşlarımızı denizle buluşturmak ve onları sosyal hayatın içine dahil etmek istedik ve bu amaçla yola çıktık. Bu doğrultuda engelli vatandaşlarımızın mutlu olması ve onların halka kaynaşabilmesi için bir alan oluşturmak istedik.

Engelsiz Plajımızı ilk olarak 2015 yılında faaliyete sokmuştuk. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan üzüntülere karşılık engelli vatandaşlarımızın biraz daha yaşama tutunabilmeleri için plajımızı bu yıl da faaliyete geçirdik.

Plajımızdan tüm engelli ve engelli ailelerimiz derneğimize üye olsun olmasın yararlanabilirler. Burada ailelerimiz yeme içme ihtiyaçlarını da normal tatil beldelerine kıyasla daha ucuza karşılayabilirler. Bu plajda engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabileceği tuvaletimiz, soyunma kabin ve duşlarımız var.

Zaten engelli ailelerimizin çoğunluğu maddi anlamda büyük sorunlar yaşıyor. Biz de onların en az masrafı yaparak en güzel tatili yapmaları için 2 yıldır dernek olarak bu faaliyeti yürütüyoruz. Plajımız şu an faal durumdadır ve herkesin hizmetine açıktır.” dedi.

22.07.2016 - Cihan
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri