*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gökhan Şahin : Annem O Sahneleri Ben Yaşıyormuşum Gibi Ağlıyor  (Okunma sayısı 2516 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18909
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gökhan Şahin : Annem O Sahneleri Ben Yaşıyormuşum Gibi Ağlıyor



Küçük gelin dizisinde Ali’yi oynayan Gökhan Şahin, rolüne hazırlanırken çevresindeki engellileri gözlemleyip, vakıflarına gitmiş. İlk çekimlerde istemeden ayağını hareket ettiren oyuncu, sonrasında rolünün hakkını vermiş. Öyle ki Şahin, saatlerce süren çekimin ardından bacaklarının uyuşmasından dolayı kalkamadığını anlatıyor.
 
Genç oyuncu Gökhan Şahin, Küçük Gelin dizisinde engelli olan Ali karakterini oynuyor. Rolüne hazırlanırken engellileri gözlemlediğini, vakıflara gittiğini anlatan Şahin, “Ali’ye üzülerek oynuyorum. Çekimden önce kendimi Ali’nin yerine koyduğum andan itibaren her şey başlıyor.” diyor. Karakterin  isyankâr oluşunu ise engelleyemediği olaylara bağlayan Şahin, Ali’nin pes etmeyen yönünü çok sevdiğini ve bu özelliğini kendisine benzettiğini söylüyor. Ali’nin sürekli bağıran bir karakter olduğunu ifade eden Şahin, kendisinin, günlük hayatında eğlenceli bir insan olduğunu vurguluyor. Karakteri çok sevdiğini fakat çok üzülerek canlandırdığını ifade edip “Allah’a dua ediyorum böyle bir imtihanla sınanmayayım. Belki ben bu olanlara katlanamazdım.” diye konuşuyor. Annesinin balkondan düşme, uçurumdan yuvarlanma gibi zor  sahnelerde ağlayarak kendisini aradığını anlatan Şahin, “Karakteri Ali gibi değil de ben gibi, benim başımdan geçiyormuş gibi izliyor. Bazen çok üzülüyor, ağlıyor.” ifadelerini kullanıyor.
 
12 yaşında oyuncu olma kararını Nicolas Cage’i izlerken aldığını anlatan Şahin, ailesinin de kendisine hep destek olduğunu söylüyor. “Lise mi tiyatro mu?” sorusu üzerine tiyatroyu seçtiğini ve lise eğitimini yarıda bıraktığını dile getiriyor.  12 yaşında Gösteri Sanatları Merkezi’nde tiyatro eğitimine başlayan Şahin, ardından Sadri Alışık Tiyatrosu’nda devam etmiş. Daha önce ağabeyinin çektiği filmlerde de oynayan Şahin, dizide rol alabilmesinde  menajerinin katkısı olduğunu söylüyor. “Bu karakteri üstlenebilir misin?” sorusu üzerine “Neden olmasın?” diyerek denemek istediğini dile getiriyor.  Şahin, dizinin ilk çekimlerinde istemeden ayağını hareket ettirdiğini fakat şimdi fazlasıyla alıştığını anlatıyor. Bir gün bir sahneyi uzun saatler çektikten sonra kalkmak istediğinde bacaklarının uyuşmasından dolayı kalkamadığını belirtiyor. Diziyi izleyenlerden en çok Ali’nin yürüyeceğine inandıkları tepkisini aldığını söyleyen Şahin, bir gün bir teyzenin ağlayarak “Oğlum sen yürüyor musun? Üstümden büyük bir yük kalktı.” şeklindeki tepkisine çok güldüğünü anlatıyor.
 
06.01.2013 - Zaman


Anahtar Kelimeler : Bu noktada modern tıp elbetteki elinden geleni yapmakta sağladığı teknikler
sayesinde bizleri hayatta tutmaktadır.Ancak hastalıklar bilinen modern tıp mantığından daha farklı bir mantıkta bize başka kapılar açabilir.