*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Çankaya’da Görme Engellilere Sesli Kütüphane Açıldı  (Okunma sayısı 3153 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Çankaya’da Görme Engellilere Sesli Kütüphane Açıldı



Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, görme engellilere hizmet verecek 'Sesli Kütüphane'yi hizmete açtı. Kitapların Çankaya Belediyesi radyosundan da yayınlanacağını belirten Başkan Tanık açılışta, Feride Çiçekoğlu'nun 'Uçurtmayı Vurmasınlar' kitabını seslendirdi.

Açılışta yaptığı konuşmada eğitimin herkesin hakkı olduğunu belirten Başkan Tanık, merkezden tüm engelli gruplarının yararlanabileceğini belirtti. Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi'nde yer alan kütüphanenin, radyo tiyatrosu dinlemeyi özleyenler için de önemli bir çalışma olduğunu ifade eden Tanık, "Seslendirilen kitapların Çankaya Belediyesi radyosundan da yayınlanmasıyla daha fazla vatandaşımıza ulaşacağız" dedi. Görev süresi boyunca pek çok engelli bireyle temasta bulunduğunu ifade eden Başkan Tanık, "Parmak ucuyla ya da yüreğiyle görenlerin, binlerce gözü sapasağlam olandan daha güçlü gördüğüne tanık oldum" dedi.

ROMAN, ÖYKÜ, ŞİİR ve DERS KİTAPLARI

Engellisine, kadınına, çocuğuna sahip çıkmayanların geleceğe rahat yürüyemeyeceğini ifade eden Başkan Tanık, yerel yönetim olarak üstlerine düşeni yaptıklarını, çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini belirtti. Çankaya Belediyesi Meclis Üyesi Halil Köseler ise "Seslendirilen kitaplar görme engelli olan bizlerin dünyasını aydınlatacak. Bugüne kadar yaptığı hizmetlerle pek çok ilke imza atan Başkan Tanık, sesli kütüphaneyle benim de hayalimi gerçekleştirmiş oldu" dedi. Tanık daha sonra stüdyoya girerek Feride Çiçekoğlu'nun 'Uçurtmayı Vurmasınlar' kitabını seslendirdi.

Okunarak kayda alınan kitaplar arasında roman, öykü ve şiirlerin yanı sıra ders kitapları da bulunuyor. İki kayıt stüdyosu bulunan merkezde, sesli kitap sayısının artmasını katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar, gönüllü okuyuculuk yapabilecek. Kütüphanenin 'dinleme salonu'ndan aynı anda 15 görme engelli vatandaş yararlanabilecek. Merkez, Çankaya Çarşı Dayanışma ve Kültür Merkezi Şehit Gönenç Caddesi No 5 B Blok Maltepe Alışveriş Merkezi adresinde hizmet veriyor.

19.03.2014 - Hürriyet


Anahtar Kelimeler :  Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri