*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Diyarbakır’da Engelli Kadınlar İçin Konser  (Okunma sayısı 3153 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Diyarbakır’da Engelli Kadınlar İçin Konser
« : Mart 12, 2014, 03:33:42 ÖÖ »
Diyarbakır’da Engelli Kadınlar İçin Konser



Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Şube Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, etkinlikleri çerçevesinde, engelli kadınlar için bir konser düzenledi. Engelli kadınların yaşamış olduğu sorunlara dikkat çekmek ve onlarla dayanışmak amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda Tigris Oda Orkestrası engelli kadınlar için bir konser verdi.

Konser öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, yapılan bu etkinliği engelli kadınların yaşamış olduğu sorun, sıkıntılara dikkat çekmek ve onlarla dayanışmak adına düzenlediklerini vurgulayan Kıratlı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Kadınlar eril sistem tarafından sömürülürken, engelli kadınlar, hem kadın olmaktan hem de engelli olmaktan dolayı bu sömürüyü daha fazla yaşamaktadırlar."

Kıratlı, Engelli Şube Müdürlüğü olarak bu tür etkinlikleri sürdüreceklerini, engelli kadınlara sosyal, kültürel ve ekonomik olarak sürekli destek vereceklerini belirtti. Konuşmanın ardından Tigris Oda Orkestrası, Dicle-Fırat Kültür Merkezi sanatçıları, Kerem Sevinç ve dünyaca ünlü opera sanatçısı Pervin Çakar sahne aldı. Sanatçıların seslendirdiği şarkılar izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Konser sonunda Diyarbakır Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Metin Kılavuz ve Semra Kıratlı müzisyenleri kutlayarak, plaket ve çiçek verdi.

11.03.2014 - haberler.com


Anahtar Kelimeler : facebookum