*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelliler İçin Ankara Rehberi Hazırlandı  (Okunma sayısı 3313 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelliler İçin Ankara Rehberi Hazırlandı
« : Şubat 18, 2014, 03:44:29 ÖS »
Görme Engelliler İçin Ankara Rehberi Hazırlandı



Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, engelliler için Başkent'in tarihi mekanlarını, müze ve kütüphanelerini, gezilecek ve görülecek yerlerini Braille alfabesiyle tanıtan rehber hazırladı.
 
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdür Doğan Acar, Ankara'da ilk olarak şehrin tanıtım kitabını görme engelliler için bastırdıklarını belirtti. Kitapta Ankara'nın tarihi mekanları, coğrafi güzellikleri, kültürle ilgili paylaşımları, müzeleri ve kütüphanelerini tanıttıklarını anlatan Acar, rehberde müze ve kütüphanelerin, önemli merkezlerin adres ve telefonlarına da yer verdiklerini dile getirdi. Braille alfabesiyle basılan rehberin çok faydası olacağına inandığını ifade eden Acar, “Burada kendimiz deneme yaptık. Bir görme engelli arkadaşımızı davet ettik, hiç konudan haberi yoktu. Kitabı ona okuttuk. Çok başarılı buldu." dedi.
 
Bütün görme engellilerle ilgili derneklere ve vakıflara rehber kitaptan dağıttıklarını söyleyen Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, kitapta Vali Aladdin Yüksel'in önsözü, kendisinin de bir sunuş yazısı bulunduğunu belirtti. Görme engelli insanların görenlerden bilgi noksanlığı olmaması amacıyla yola çıktıklarını anlatan Acar, Ankara'nın tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini engellilerin de tanımasına yardımcı olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
Görme engelliler için hazırladıkları Ankara tanıtım kitabını bütün kütüphanelere gönderdiklerini bildiren Acar, engelliler için benzer hizmetlerinin süreceğini kaydetti.
 
Acar, ayrıca Adnan Ötüken Il Halk Kütüphanesi'nde bazı sanatçıların kitap okuduğunu, kayda alınan bu kitapları görme engellilerin kulaklıkla dinleyebildiğini sözlerine ekledi.
 
17.01.2014 - Cihan


Anahtar Kelimeler : Ağlamak neyi deyiştire bilirki