*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Evde Bakım Hizmetlerini Anlattı  (Okunma sayısı 1369 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak Evde Bakım Hizmetlerini Anlattı



Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi'nin sosyal yardım hizmetleri hakkında bilgi verdi. Yatalak ve engelli vatandaşlara evde ağız ve diş sağlığı bakım hizmeti sunduklarını belirten Başkan Ak, "Tamamıyla ücretsiz bir bakım. Şu anda Keçiören'de 171'e yakın hastayı bu şekilde takip ediyoruz" dedi.
 
Belediyenin evde bakım hizmetleri kapsamında "ağız ve diş sağlığı hizmeti" de verildiğini anlatan Başkan Ak, gelen müracaatları incelediklerini ve belirlenen şartları taşıyan kişilerin evlerine ziyarette bulunulduğunu söyledi. Başkan Ak, "Kendi hekimlerimizle beraber bir program çerçevesinde, evde yatalak durumda olan kimsesiz olan engelli olan vatandaşlarımızın ağız ve diş sağlığı bakımlarını, kendi bulundukları yerde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bize müracaatlar geliyor ve biz bu müracaatları inceliyoruz. Bu müracaatlar çerçevesinde eğer gerçekten o kapsamın içerisine giren bir hastaysa, diş hekimlerimiz gidip orada seyyar üniteleriyle diş bakımlarını gerçekleştiriyorlar" diye konuştu.
 
171'E YAKIN HASTAYI TAKİP EDİYORUZ
 
Uygulamanın ücretsiz olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Çürüklerini, eğer çekilmesi gerekiyorsa hemen orada yapılabilecek tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Şu anda Keçiören'de 171'e yakın hastayı bu şekilde takip ediyoruz. Ayrıca zaman zaman da bize başvurulduğu takdirde her türlü tedavilerini gerçekleştiriyoruz. Herhangi bir yaş sınırlaması yok. Burada önemli olan temel kriterimiz bakıma muhtaç olması, yani yatalak olması, tedaviye gidebilecek durumda olmaması" şeklinde konuştu. Başkan Ak, bu hizmet için herhangi bir sosyal güvence aramadıklarını veya kişinin ekonomik durumuna bakmadıklarını da sözlerine ekledi.
 
ÇAMAŞIRDAN SAÇ TIRAŞINA KADAR
 
Sosyal yardımlar çatısı altındaki "Temiz Evler, Gülen Yüzler" adlı uygulamayı da tanıtan Başkan Ak, kendi ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan, yalnız yaşayan, kimsesiz, bakıma muhtaç, ekonomik gücü veya beden gücü yetersiz insanlara evde bakım ve temizlik hizmeti verdiklerini dile getirdi. Başkan Ak, uygulamaya ilişkin detayları ise şöyle anlattı: "Evlerinin temizliğini, yıkamasını, çamaşırlarının yıkanmasına kadar, kişisel bakımına, saç tıraşına veya sakal tıraşına kadar, bütün hizmetlerini görüyoruz. Bir gün ayırıyoruz, o eve gidiyoruz, evin neye ihtiyacı varsa, eşyalardan bulaşığına kadar, her şeyin temizliğini yapıyoruz. Bu şekilde baktığımız, takip ettiğimiz kişilerimiz, ailelerimiz var. Bu ailelere de bu bakım gerçekleştiriliyor. Vatandaşlarımız bize müracaatlarını yapıyorlar veya komşular haber veriyor veya bizim alan taramalarımızda ortaya çıkan bu tür evlerin de bakımlarını yapıyoruz."
 
Evde ağız ve diş sağlığı hizmeti alan Keçiörenli Orhan Onsekiz'e belediyenin hizmeti ile ilgili görüşleri soruldu. Belediyeye babası için başvurduğunu anlatan Onsekiz, "Telefon ettim, geldiler. Hem de 3-4 kere geldiler. Çok memnunuz. Babamın çürük olan dişlerini temizlediler sağ olsunlar" diye konuştu.- İHA


Etiketler : aşağıdaki kriterleri yerine getirdiği varsayılır. Konuşmanın değerlendirilmesi sırasında konuşma cihazları ve protezleri kullanılmamalıdır. Kişi yüksek sesle konuşabilmelidir.Kişi fonasyonu tek nefeste en az 10 saniye sonuna kadar sürdürebilmelidir Kişi en az 10 kelimelik cümleyi bir nefeste