*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Merkezleri Tam Kapanma Döneminde Acele Kapatıldı  (Okunma sayısı 333 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Merkezleri Tam Kapanma Döneminde Acele Kapatıldı
« : Mayıs 09, 2021, 03:47:41 ÖS »
İşitme Merkezleri Tam Kapanma Döneminde Acele Kapatıldı



Bilindiği gibi ülkemizde Kovid-19 vakalarının artış göstermesi ile 29 Nisan – 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma uygulanacağı ilan edilmiştir. Bu esnada daha önce kapanma dönemlerinde hizmet veren işitme merkezlerinin Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun 422927 sayılı ve 30 Nisan 2021 tarihli “Acele” ibareli yazısı ile işitme merkezlerinin tam kapanma dönemi boyunca kapalı olacağı belirtilmiştir.

İşitme merkezleri tam kapanma dönemi boyunca hizmet vermelidir. Çünkü;

· İşitme cihazı kullanan işitme engelli vatandaşlarımızın marka ve modele göre hizmetini satın aldığı işitme cihazı merkezinden hizmet alması gerekmektedir.

·Her merkezin hastası özel olup işitme cihazının ayarları bu merkezlerdeki odyolog ve odyometristler tarafından yapılmaktadır.

· Cihazın bakım onarım ve yedek parçaları tamir ve temini satın aldığı merkez ve kullandığı markaya göre çeşitlilik göstermektedir.

· İşitme cihazında bir hortum, kalıp vb. ufak bir parça eksikliği bile işitme cihazını kullanılmasını engellemektedir. Bu zaruri ihtiyaçlar yine bu merkezler tarafından tedarik edilmektedir.

Tüm bunlardan dolayı işitme merkezleri işitme sağlığı için açık olmalıdır. Sağlık Bakanlığı eğer işitme merkezleri yerine hastanelerden hizmet alınmasını istiyor ise hastanelerin Kovid sebebiyle yoğun olduğu, bulaşma riski yüksek yerler olduğu, kolaylıkla randevu alınamadığı, nitelikli hizmet ve odyolog eksikliği gibi sorunlar mevcut olduğu, bu ihtiyaçların çoğu zaman işitme gibi temel önemde bir sağlık ihtiyacı olduğu için ertelenemez olduğu malumunuzdur.

Sağlık hakkı T.C. Anayasası ve ülkemizin taraf olduğu BM Engelli Hakları Sözleşmesi başta olmak üzere uluslararası haklar ile güvence altına alınmış en temel insan haklarından biri olup son dakika verilen bu hatalı ve talihsiz karardan ivedilikle geri dönülmesini talep ediyoruz.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği

Yaşadıkça


ETİKETLER İşitme Engelliİşitme MerkezleriSağlık BakanlığıTam KapanmaTürkiye İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Kayseri