*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İsrail Saldırısında Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Zarar Gördü  (Okunma sayısı 776 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İsrail Saldırısında Engelliler Rehabilitasyon Merkezi Zarar Gördü



Batı Şeria’da hukuksuz saldırılarını sürdüren İsrail, Filistinli militanların ülkenin güneyine roket attığını söylemesinin ardından Gazze’deki bazı bölgeleri hedef aldı. Tuffah semtine düzenlenen saldırıda sivil yerleşim yerleri, Muhammed Durra Çocuk Hastanesi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezi zarar gördü.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), İsrail uçaklarının bir roket üretim tesisi, yer altı altyapısı ve bir askeri karakol dahil olmak üzere üç Hamas hedefini vurduğunu söyledi. Ordudan Cuma günü yapılan açıklamada Gazze Şeridinden İsrail topraklarına iki roket atıldığı ve roketlerin Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından durduruldukları belirtilmişti.

Resmi Filistin haber ajansı Wafa ise İsrail savaş uçaklarının Cumartesi günü Gazze Şeridimin doğu, kuzeybatı ve orta kesimlerinde açık tarım arazileri de
dahil olmak üzere bir dizi füze fırlatarak altı yaşındaki bir kızı ve 20ıli yaşlarında bir adamı yaraladığını yazdı. Haberlere göre, saldırılar doğu kesimlerinde elektrik kesintilerine neden oldu Bölgedeki tanıkların verdiği bilgiye göre, kentin doğu kesimindeki Tuffah semtine düzenlenen saldırıda sivillere ait yerleşim yerleri, Muhammed Durra Çocuk Hastanesi ve Engelliler Rehabilitasyon Merkezimde hasar oluştu. Ancak İsrail ordusu sözcüsü Aviçay Adraee, Twitter’da yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Gazze’de Flamas’ın mevzilerini hedef aldığını duyurarak, baskınların bir roket üretim sahasına ve Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’a ait bir askeri karakola vurduğunu iddia etti.

Hamas ve İsrail, saldırılar devam etmesine rağmen Eylül sonunda düşmanlıkların sona ermesi için iki devlet arasında ateşkes anlaşması imzalamıştı. Saldırıların ardından Hamas, İsrail’i anlaşmaya tam olarak uymamakla suçladı. Hamas’ı “terörist” bir örgüt olarak gören İsrail, doğrudan müzakerelerden kaçınıyor ve ateşkesi hiçbir zaman kamuoyuna açıklamadı.

KARAR
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri