*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: ABD’de Trump Yönetimine Bakımevlerinde Engellilerin Kovid-19 Takibi İçin Baskı  (Okunma sayısı 902 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
ABD’de Trump Yönetimine Bakımevlerinde Engellilerin Kovid-19 Takibi İçin Baskı



Milletvekilleri, Trump yönetimine, pandemi vakalarının altı aydan fazla süredir büyük ölçüde belgelenmemiş olan bakımevlerinde ve kurumlarda yaşayan engelli bireylerin KOVİD-19 sürecini takip etmesi için baskı yapıyor.

Üç ABD senatörü, Medicare ve Medicaid Hizmetleri Merkezlerini, ay sonuna kadar engelli kişilere hizmet edenler de dahil olmak üzere bakımevleri gibi büyük ortamda koronavirüs vakalarının sayısı hakkında veri toplamaya ve raporlamaya başlaması için çağırıyor.

Şu anda, CMS bakımevlerinin KOVİD-19 vakalarını federal yetkililere ve ailelerini bilgilendirmesi gerektiriyor. Engelli aileleri ve çalışan yakınları da yüksek bulaşma riskiyle karşı karşıya. Avukatlar, aylardır Medicaid yetkililerine engelli insanlara hizmet veren tesisler için benzer prosedürler oluşturmaları için baskı yapıyorlar, ancak CMS bu konuda sessiz kalıyor.

“Yaşlı Amerikalılar, özel gereksinimli (zihinsel engelli) olan çocuklar, yetişkinler ve toplu bakım ortamlarında yaşayan veya hizmet alan engelli çocuklar ve yetişkinler için KOVİD-19 kapma riskinin yüksek olmasına rağmen, bu tesisler için federal raporlama sorumluluklarında büyük boşluklar var,” Sens. Patty Murray, D-Wash., Maggie Hassan, DN.H. ve Elizabeth Warren, D-Mass., CMS Yöneticisi Seema Verma’ya bir mektup yazdılar. Mektubu yazanlar kısaca, “Sonuç olarak, federal hükümet yetkilileri, halk sağlığı uzmanları çeşitli toplu bakımevlerinde KOVİD-19 oluşumu ve ölüm oranları hakkında kapsamlı bilgiye sahip değil bu arada bölge sakinleri önemli bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyorlar” açıklamasını yaptılar.

Talep, ülkede engelli kişilerin orantısız bir şekilde artarak koronavirüsten en çok olumsuz etkilenen kişiler olmasının ortay açıkması ile geldi. Araştırmalar, engelli bireylerin bakımevleri gibi toplu alanlarda yaşayan insanların diğerlerine kıyasla virüse yakalanma ve bundan ölme olasılıklarının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu gösteriyor.

Bununla birlikte, senatörler mektubunda, ülke çapında eyalet düzeyindeki gerekliliklerin gözden geçirilmesinin, yalnızca dokuz eyaletin engelli insanlar için kurumlarda KOVİD-19 vakalarını rapor ettiklerini, yedisinin bakımevleri hakkında rapor verdiğini ve yalnızca birinin gündüzlü engelli bakım, rehabilitasyon merkezi olduğunu açıkladılar.

Milletvekilleri, CMS’nin tesislerin kendilerine gereksinimleri empoze etme yetkisine sahip olmadığı durumlarda bile, ajansın düzenleyici gücünü eyaletlerdeki “standartlaştırılmış, kapsamlı KOVİD-19 raporlama gereksinimleri belirleyerek farklı topluluk türleri arasında veri toplamak için kullanması gerektiğini söylediler.

Senatörler CMS’den 30 Ekim’e kadar harekete geçmesini istiyorlar, ancak şu ana kadar Murray’in ofisi milletvekillerinin herhangi bir yanıt alamadığını belirtti.

Birçok eyalette grup evlerinde COVID-19 iletiminin “kritik bir olay” olarak kabul edildiğini ve bu durumlarda bu tür verilerin federal hükümete düzenli kalite güvence raporlarının bir parçası olarak dahil edileceğini belirtti.

Ancak CMS, gelişimsel engelli kişilere hizmet veren toplu ortamlarda COVID-19’u izlemek için geniş çaba sarf etmediğini kabul etti.

Disability Scoop
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri