*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi  (Okunma sayısı 582 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
« : Şubat 21, 2021, 07:28:15 ÖÖ »
Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı Düzenlendi



Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 52 Vakıf Üniversitesi arasında başarılı sporcuların ilgili üniversitelerde tam burslu olarak eğitim görmelerine olanak sağlayan protokolün tanıtımın yapıldığı törende; Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk, TBESF Başkan Vekili İlhami Kılınçkaya, burs hakkı kazanan milli sporcularımızdan Öznur Cüre, Öznur Koç, Bahattin Hekimoğlu ve Yiğit Caner Aydın da yer aldı.

Milli Sporcu Bursu Tanıtım Toplantısı’nda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün spor alanında çığır açacak önemli bir projeyi gençlere tanıtmak üzere bir arada olduklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile üniversitelerin hayata geçirdiği “Türk Sporuna Yükseköğretimde Yüzde Yüz Destek” programının hayırlı olmasını diledi.

Sporcu bursuyla vakıf üniversitelerine yerleşen 76 gencin tümünü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkeyi, uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil ederek madalya kazanan gençlerin, eğitim öğretim hayatlarında da aynı başarıyı tekrarlayacaklarına inandığını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Bugün heyecanlıyız, mutluyuz. Çünkü bugün bir hayali daha gerçekleştirmenin sevincini yaşıyoruz. Açılan bu kapıdan belki bu yıl 76 sporcu geçiyor ama bugün bir devrimi hep birlikte gerçekleştiriyoruz. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye’sinde sporcu avukatları, sporcu mühendisleri ve sporcu doktorları ile pek çok anlamda başarısıyla şanlı bayrağımızı uluslararası alanda gururla dalgalandıran sporcularımızla gurur duymaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Vakıf Üniversiteleri arasında imzalanan protokolle birlikte başarılı milli sporcular yüzde yüz burs ile üniversite eğitimi alarak, eğitim ve spor hayatları arasında tercih yapma zorunlulukları ortadan kalkacak.

tbesf.org.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri