*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Nadir Görülen Hastalıklar Raporu TBMM’de Görüşülmeli  (Okunma sayısı 387 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Nadir Görülen Hastalıklar Raporu TBMM’de Görüşülmeli



CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, SMA hastalarının durumunun son günlerde ciddi şekilde tartışıldığını dile getiren Özel, “Başına gelmeyen bilmez. Bu ailelerinin durumunu anlamak, görmek lazım. Bu aileleri Sağlık Bakanının kullandığı rencide edici, bu ailelere hakaret eden, iftira eden dili kınıyoruz. Doğru değil. Sağlık Bakanı, kendisine tanınan krediyi tüketti, en son sinirleri de tüketmiş. SMA hastalarının annelerine babalarına böyle ithamların, sözlerin söylenmesi mümkün mü? Sağlık Bakanının burada yapması gereken iki şey var. Bir tanesi özür, bir diğeri de iletişime açık bir şekilde oturup bu soruna çözüm bulmak.” değerlendirmesini yaptı.

Türkiye’nin bir yetim ilaç politikasının bulunmadığını ifade eden Özel, bu konuda ulusal politika yapmak gerektiğini söyledi.

TBMM’de, nadir ve çok nadir görülen hastalıklarla ilgili kurulan komisyonun 2020 mart ayında raporunu basıp dağıttığını, bu raporun Mecliste henüz görüşülmediğini ve bu nedenle de ilgili bakanlıklara gönderilemediğini anlatan Özel, “Nadir ve çok nadir görülen hastalıklarla ilgili komisyonun hazırladığı raporun bir an önce Mecliste görüşülmesi gerekir. Bu raporda 5 siyasi partiden milletvekillerinin emeği var. Bu rapor görüşülürse SMA tartışması ve diğer nadir görülen hastalıklarla ilgili tartışmalar biter.” ifadesini kullandı.

meclishaber.tbmm.gov.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri