*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Uzunköprü’de Engelli Takip Yolları Yenilendi  (Okunma sayısı 355 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Uzunköprü’de Engelli Takip Yolları Yenilendi
« : Ocak 06, 2021, 03:56:15 ÖÖ »
Uzunköprü’de Engelli Takip Yolları Yenilendi



Uzunköprü Gazi Caddesi kaldırımlarının üzerinde yer alan ve fiziksel deformasyon sonucu işlevini yitiren görme engelli takip yolları yenilendi. Görme engelli bireylere yardımcı olması gerekirken mevcut hali ile tüm vatandaşlar için tehlike yaratan, görüntü̈ itibari ile de şehrimizin göbeğine çirkinlik katmaktan başka bir işlevi bulunmayan bantlar 19 Aralık Cumartesi günü belediye ekipleri tarafından yerinden kaldırılmıştı.

Yapılan çalışmaların ardından 2 Ocak cumartesi günü kaldırımlara yenisi monte edilen görme engelli takip yolları için bu kez kaygan olan plastik materyaller değil, taş materyaller kullanıldı.

YARDIMCI OLMAK GÖREVİMİZ

Belediye yetkilileri, sağlıklı vatandaşlar gibi engelli vatandaşın da yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirterek görme engelli vatandaşlara özel yapılan bu sarı çizginin önemine değindi. Yetkililer, çalışmaların her zaman yenileyerek devam ettiğini belirterek; “Bu çizgiler görme ve ortopedik engelli vatandaşların yürürken yollarını bulabilmeleri ve bazı noktalarda dikkatli olmaları için yapılmaktadır. Özellikle görme engelli vatandaşlarımız, sadece ışık olarak güneşin parlaklığını görebiliyorlar. Güneşin rengi de sarıdır bildiğiniz gibi. Bu nedenle yapılan uzun araştırmalar sonunda, görme engelli vatandaşların yönünü bulmada en kolay seçebildikleri rengin sarı olduğuna kanaat getirilmiştir. Ve bu yüzden de dünyadaki tüm yaya kaldırımlarındaki çizgili yolun rengi sarıdır.” dediler.

BAŞKAN BECAN; “SÖZ VERDİĞİMİZ GİBİ UZUNKÖPRÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan “ “Yer ve bölge ayrımı gözetmeksizin şehir genelinin tümünde kaldırım yenileme, kilit taşı döşeme ve yol asfaltlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde kaldırım ve orta refüj çalışmalarımızı yürütüyoruz.. Şehir genelinde bozuk yol, kaldırımsız cadde ve sokak bırakmamak için çalışıyoruz. Yine İlçedeki kaldırımların engelli vatandaşlarımızı düşünerek planlanması için titizlikle çalışıyoruz. Yeni yaptığımız bütün kaldırımlara engelli rampası yapılması için projelendirdik. Kaldırımlara görme engellilere özel sarı kabartmalı taş iz yolları yapmaya başladık. Bu hizmeti daha da yaygınlaştıracağız ve birçok noktada görme engelli vatandaşlarımızın gezmelerini kolaylaştıracak kabartmalı takip yolları yapacağız” dedi.

uzunkoprugazetesi.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri