*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mersin’de Korona Hastası Engelli Yasağa Rağmen Sokağa Çıktı  (Okunma sayısı 365 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Mersin’de Korona Hastası Engelli Yasağa Rağmen Sokağa Çıktı



Mersin’de kent kartına HES kodu yükletmek için Büyükşehir Belediyesi’ne giden 52 yaşındaki engelli İsmail Erdem’in corona virüslü olduğu tespit edildi. İhbar üzerine Erdem’in bulunduğu caddeye ulaşan polis ekibi çevresinde tedbir alarak başka vatandaşların yaklaşmasını engelledi. Erdem, filyasyon ekiplerince güvenli bir şekilde evine götürüldü.

Mersin’de şehir içinde toplu taşıma araçlarında geçerli olan Kent Kart’a HES kodu yükletmek için Büyükşehir Belediyesi’ne giden ortopedik engelli İsmail Erdem’in corona virüs testinin pozitif çıktığı belirlenince polise haber verildi. Polis ekibince etrafında güvenlik çemberi oluşturulan Erdem, filyasyon ekibince güvenlik bir şekilde evine götürüldü.

KARTI ASKIYA ALINMIŞ

Mersin’de sokaklarda çorap satarak geçimini sağlayan bir çocuk babası 52 yaşındaki Erdem, toplu taşıma araçlarında kullanılan kent kartına HES kodu yükletmek için MERKEZ Akdeniz ilçesi şehir merkezinde yer alan Ulu Cami avlusundaki Toplu Taşıma Elektronik Ücret Toplama Merkezi’ne geldi. Buradaki görevli işlem yaparken “Sistemin kartın askıya alındığı” uyarısı nedeniyle yükleme yapamayarak Erdem’i Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne yönlendirdi. Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nde de sistemin kartın askıya alındığı uyarısı üzerine görevliler şahsın Covid-19’lu olabileceğinden şüphelendi. Bunun üzerine Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçidi. Yapılan araştırmada rahatsızlanan şahsın bir gün önce Mersin Şehir Hastanesi’ne başvurduğu ve Covid-19 testinin ise pozitif çıktığı öğrenildi. Dışarı çıkmaması konusunda uyarılan ve tedavi için evine gönderilen Erdem’in, buna rağmen dışarı çıktığı belirlendi.

ETRAFINDA GÜVENLİK ÇEMBERİ OLUŞTURULDU

Erdem, uyarılarak belediye binasından dışarıya çıkartılırken, haber verilen polis ekibi vatandaşların yaklaşmamasını için etrafında güvenlik çemberi oluşturdu. Haber verilen Sağlık Müdürlüğü Filyasyon Ekipleri tarafından alınan İsmail Erdem, güvenli bir şekilde evine götürüldü.

Sözcü


Etiketler : olabiliyorlar yani Başka Akşam olur, gün eskir Aylar geçer, yıllar eskir Eskimeyen bir kaç şey varsa hayata dair,  Biri YARIN, biri UMUT, biri SEVGİ'dir Mutlu Akşamlar düşünceniz olsun
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri