*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli PTT Çalışanı: “Beni Zorla Çalıştırıyorlar”  (Okunma sayısı 545 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli PTT Çalışanı: “Beni Zorla Çalıştırıyorlar”



Şeker, tansiyon ve kalp hastası, yüzde 46 engelli PTT emekçisi, “Personel yetersizliği gerekçesiyle beni zorla çalıştırıyorlar. Günde en az 150 kişiyle işlem yapıyorum” diyor. Bir dağıtımcı ise evinde Covid-19 tedavisi gören bir arkadaşlarının zorla işe getirildiğini anlatıyor.

Koronavirüs vaka sayılarının hızla arttığı PTT işyerlerinde, kronik hastalığı ya da engeli olduğu için idari izinde olması gereken emekçiler zorla çalıştırılıyor.

PTT emekçileri, salgına karşı maske ve dezenfektan dışında hiçbir önlem alınmadığını söylerken, iş yüklerinin artmasına rağmen personel sayısının yetersiz olduğuna dikkat çekiyor.

Şeker, tansiyon, kalp hastası ve yüzde 46 engeli bulunan bir PTT memuru, “Risk grubundaki çalışanları idari izne göndermeleri gerekiyor; ancak personel yetersizliği gerekçesiyle bizi zorla işe getiriyorlar. Kovmakla tehdit ediyorlar. Günde en az 150 kişiyle işlem yapıyorum” diyor.

Bir işçi ise evinde Covid-19 tedavisi süren bir arkadaşlarının zorla işe getirildiğinin anlatıyor.

KOVMAKLA TEHDİT EDİYORLAR

Zonguldak’ta PTT Merkez Şube’de çalışan ve kronik hastalıkları nedeniyle yüzde 46 engeli olan bir memur kendisinin zorla çalıştırıldığını aktarıyor. “Şeker, tansiyon ve kalp hastasıyım. Bypass ameliyatı oldum. Nöropatik ağrılarım var. Yüzde 46 engelliyim ve risk grubundayım” diyen PTT emekçisi, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Amir ‘işi yapacak personel yok’ diyor. Personel alın o zaman. Taşeronda üniversite mezunu bir sürü genç var. Hepsi de düşük ücretle çalışıyorlar. Ben hastayım; beni zorla işe çağırdılar. İdari izindeydim, 25 gün önce zorla işe çağırdılar. Gelmezsem kovulacağımı söylüyorlar. Benim elimde Cumhurbaşkanlığı belgesi var. İdari izinli sayılmam gerektiğine dair e-nabız uygulamasında bildirim var. Ancak istedikleri zaman çağırabileceklerini söylüyorlar.”

HER GÜN EN AZ BİN KİŞİ GELİYOR

Çalışma ortamının hijyenden yoksun olduğunu ve günde en az 150 kişiyle işlem yaptığını anlatan PTT emekçisi, “Benim yanımda 2 kişi daha var. 3 kişi çalışıyoruz, onlar da işlem yapıyor. Bir günde en az 500 kişi girip çıkıyor odaya” diyor ve ekliyor: “Biz üst kattayız, alt katta da 3 kişi çalışıyor, günde eder bin kişi. Her gün dezenfekte edilmesi gerekiyor ortamın. Bir tane odacımız var, çamaşır sulu paspasla siliyor yerleri, o kadar. Temizliği o kadının tek başına yapması mümkün değil. Amirlere söylüyoruz, ‘Kurumun temizliği personele ait’ diyorlar. Zonguldak zaten vakaların yüksek olduğu bir il. Bu şartlarda virüsten ne kadar korunabiliriz?”

AZ ÇALIŞAN ÇOK İŞ

Çalıştığı kurumda engelli ya da kronik hasta olup çalıştırılan başka arkadaşlarının da olduğunu aktaran PTT emekçisi, “Bize ‘Engelli de olsan çalışacaksınız’ deniyor. ‘Benim hayati tehlikem var, nasıl çalıştırırsınız beni’ diyorum, ‘Sen tehlikedeysen biz de tehlikedeyiz’ yanıtını alıyorum” diyor.

PTT emekçisi, taleplerini ise şöyle sıralıyor: “Biz engelli ya da kronik hastalığı olanların çalıştırılmamasını, esnek çalışmanın uygulanmasını istiyoruz. Hijyenik bir çalışma ortamı için gerekli dezenfeksiyon işlemlerinin yapılmasını ve personel sayısının artırılmasını talep ediyoruz.”

 
Kaynak: BirGün  10 Eylül 2020



Etiketler : böbrek tekrarlayan enfeksiyon veya şiddetli ağrıya kayseri neden olursa alınması gerekebilir böbrek nakli yapılan hastalarda da durum benzerdir ve bazı özel durumlar dışında eski
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri