*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli ve Yaşlı Hizmetleri E Bülteni Yayınlandı  (Okunma sayısı 541 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri E Bülteni Yayınlandı
« : Ağustos 09, 2020, 03:30:47 ÖÖ »
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri E Bülteni Yayınlandı



Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Mayıs Haziran Dönemi  E Bülten  2020-3, Genel Müdür Uzm. Dr. Orhan KOÇ'un  önsözüyle yayınlandı.

Uzm. Dr. Orhan KOÇ, e bültenin önsözünde koronavirüs salgını ile mücadelemizin tüm hızıyla sürdüğünü, Dünyada bulaşıdan dolayı gerçekleşen ölüm oranlarının birçok ülkede %50 civarında yaşlı kesimi kapsamasına rağmen Türkiye'de bu oranın dünya örneklerine göre daha düşük seviyede gerçekleştiğini belirtti.

Dünya Sağlık Örgütünün Türkiye'nin bu başarısını bilimsel anlamda tüm dünyaya sunmaya hazırlandığını, kurumsal başarımızın dünya literatürüne geçtiğini, hiç şüphesiz bu başarının, pandemi sürecinde personele yönelik verilen hizmet içi eğitimin ve yaşlı bakım hizmetlerine gösterilen ihtimamın bir neticesi olduğunu  kaydetti.

Bültende Yer Alan Haber Başlıkları:

Aile Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç Covid- 19 Salgını Sırasında Yaşlı veEngellerimize Yönelik Başta Karantina Olmak üzere Tüm Tedbirlerin Hızla Hayata Geçirildiğini Söyledi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan Koç, Covid-19 Pandemisi Süresince Engelli Yaşlı Vatandaşlarımıza Her Yardımın Türlü Yapıldığını Açıkladı, Engelli Ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm.Dr. Orhan Koç; Pandemi Sürecinde Şeffaflığa ve Bilgi Erişimine Çok Önem Verildiğini Açıkladı, Engelsiz Bilişim Platformu "COVID-19 Süreci ve Engelsiz Bilişim Zirvesi" Düzenledi, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Uzm. Dr. Orhan KOÇ Koordinatörlüğünde İşitme Engellilere Yönelik TSK-Akademisyen Buluşması Gerçekleşti, Sebiha Başaran: Genel Müdürlüğümüz Sorunların Takipçisi Olduğu Gibi STK ve Kamu Kurum ve Kuruluşları Arasında Koordinasyon Görevini Sürdürüyor, Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetlerinin Entegrasyonu ve Hizmetin Eş Güdüm İçinde Yürütülmesi Görüşüldü, Kamu istişare Toplantısında COVID-19 Sürecinde Engelli Bireylere Yönelik Alınan Tedbirler ve Yapılan Çalışmalar Ele Alındı, Bakan Selçuk: Huzurevlerindeki ilk Normalleşme Adımları Kapsamında 1 Temmuz'dan İtibaren Gündüz Yaşam Merkezleri Açılacak, Uzm. Dr. Orhan KOÇ Pandemi Sürecinde Alınan Tedbirleri ve Dünyaya Yansımalarını Haber Global TV'de Anlattı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan Genel Müdürlüğümüze Ziyaret, Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı Hazırlık Çalıştayları Kapsamında "Erişilebilirlik: Yapılı Çevre" Başlıklı Toplantı Gerçekleştirildi, Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı Hazırlık Çalıştayları Kapsamında "Bilgiye Erişim Hakkı" Başlıklı Toplantı Gerçekleştirildi, Türk işaret Dili Bilim ve Onay Kurulu Toplandı.

Kaynak: ailevecalisma.gov.tr/eyhgm  9 Ağustos 2020



Etiketler : kayseri projelerinizi çok fazla dillendirmemek birileri ile paylaşmamak akıllıca olacaktır iletişim konusunda bazı sorunlar gündeme gelebilir özellikle bu çocuklarınız ya da özel hayatınız ile
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri