*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: STK Temsilcileriyle Otizm Eylem Planı Toplantısı Gerçekleşti  (Okunma sayısı 526 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
STK Temsilcileriyle Otizm Eylem Planı Toplantısı Gerçekleşti



16.07.2020 tarihinde Saat 14:00’te Eylem Planı kapsamında otizm alanında faaliyet gösteren STK’lar ve Eylem Planı’ndan sorumlu kurum temsilcileriyle bir zoom toplantısı gerçekleştirildi.

Söz konusu toplantıda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının yaptığı çalışmalar, Eylem Planından sorumlu diğer kurumların çalışmaları ve STK’ların talepleri ele alındı.

Toplantıya; Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür Yardımcıları Faik YILDIRIM ve Önal İNALTEKİN, Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Daire Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM, YÖK Eğitim Öğretim Daire Başkanı Sibel İRKEY, Türkiye Otizm Meclisi’nden  Nüvit UYAR,  Ali SAPMAZ, Dudu KARAMAN, Arzu GÖKÇE, Canan CİHAN,  Yeşim ZORLU, Çiğdem ERGÜVENÇ, Demet ÇİLELİ, Emel KAMBEROĞLU, Nazan YAŞARBAŞ, Otizm ve Engelli Dernekleri Federasyonu’ndan Mustafa USTA ve Otisium’dan Erdal ATEŞ katılım sağladı.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik YILDIRIM, toplantıya katılanları Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Otizm Eylem Planı kapsamındaki gerçekleştirilen ve planlanan çalışmaları hakkında bilgilendirdi.

 Toplantı akışı gereği katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından STK temsilcilerine söz verildi.  Kurum ve STK temsilcileri, sorun ve taleplerini ileterek otizmli bireylere yönelik beklentilerini dile getirdi.

STK temsilcilerince ağırlıklı olarak gündüz ve yatılı bakım hizmetlerine ilişkin sorun ve şikâyetler gündeme getirildi.  Genel Müdür Yardımcıları  Faik YILDIRIM ve Önal İNALTEKİN ile Sosyal ve Ekonomik Hayata Katılım Daire Başkanı Hulusi Armağan YILDIRIM tarafından yanıtlandı.

STK’lardan gelen taleplerin bundan sonraki çalışmalarda değerlendirileceği ve STK’larla işbirliği içerisinde çalışmaların yürütüleceği belirtilerek toplantı sonlandırıldı.

Kaynak: ailevecalisma.gov.tr/eyhgm  21 Temmuz 2020



Etiketler : düşme, çarpma sakarlık kayseri yaralanmalara karşı da dikkatli olmakta fayda var mayıs’ta ise venüs gezegeni ikizler burcunda geri hareketine başlayacak ve bu geri hareket kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri