*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: EKPSS ile Atanamayan İşitme Engellinin Hukuk Zaferi  (Okunma sayısı 480 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
EKPSS ile Atanamayan İşitme Engellinin Hukuk Zaferi
« : Temmuz 04, 2020, 02:22:00 ÖÖ »
EKPSS ile Atanamayan İşitme Engellinin Hukuk Zaferi



Güvenlik soruşturması ile atanamayan işitme engelli aday İşitme Engelliler ve   Aileleri Derneği (İED) avukatları ile verdiği hukuk mücadelesini kazandı.

Sağır ve işitme engelli bireylerin uğradığı insan hakları ihlallerinde hak temelli faaliyetler yapan İED’in avukatları, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) atamasında yapılan haksızlıkla mücadeleyi kazandı.

İşitme engelli birey, 2018/2-EKPSS/KURA yerleştirme sonucuna göre ülkemiz bakanlıklarından birisinin il müdürlüğüne mimar olarak yapılan atamasında, haksız olarak güvenlik soruşturmasına takılınca hukuk mücadelesine başladı. Hukuka aykırı biçimde değerlendirilen bireye yönelik kişisel bilgiler, emsal olacak bir davaya giden süreci başlattı.

Kişisel bilgilerin toplanması ve değerlendirilmesi incelendiğinde, bireyin özel hayatı kapsamına giren bilgilerin de değerlendirildiği, güvenlik soruşturmasında yanlış bilgilerin yer aldığı, kendisi ile ilgisi bulunmayan sebeplere yer verildiği ve bu nedenle işe alınmadığı anlaşılmıştır. Haksız olarak atılan bu adım ile bireyin özel yaşamı da ihlal edilmiştir. Bunun sonucunda işitme engelli birey İED avukatları ile hukuk mücadelesini başlatmıştır.

Mücadele kazanıldı, dernek üyemiz işe başlatıldı.

Kazanılan bu hukuk mücadelesi ile birey işine başlatılmış olup; yoksun kaldığı özlük ve parasal haklarını yasal faiziyle birlikte geri ödenmesine ilişkin hukuki süreç ise devam etmektedir. Ankara 12. İdare Mahkemesi’nin AİHM ve AYM uygulamalarını göz önünde bulundurarak verdiği bu karar, işitme engelli bireylerin özlük haklarını korumaya yönelik emsal teşkil edecektir.

Detaylı bilgi için:

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği  Telefon: 0538 224 40 83

Kaynak: yasadikca.com 26 Haziran 2020