*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Atakum'da Özel Eğitim Öğrencilerini Mağdur Etmeyin!  (Okunma sayısı 785 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Atakum'da Özel Eğitim Öğrencilerini Mağdur Etmeyin!
« : Haziran 10, 2020, 03:52:53 ÖS »
Atakum'da Özel Eğitim Öğrencilerini Mağdur Etmeyin!



Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili ve Atakum Belediyesi Meclis Üyesi Atilla Tekcan, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aldığı kararla Atakum İlçesi’nde bulunan Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi’nin Taflan’daki Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ne taşınma işlemine tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Tekcan, "Bu hiç kabul edilir bir konu değildir. Bu uygulama engelli öğrenci çocuklarımızı ve ailelerini oldukça mağdur edecektir "dedi.

SIKINTI BÜYÜK OLUR

Taşınma işleminin getireceği zorluklardan bahseden Tekcan, "Zafer Özel Eğitim Mesleki Eğitim Okulu'na yapılan özel asansörü, tuvaleti, kütüphanesi, merdiveni, engelli rampası ve iş atölyelerine milyonlarca lira geçtiğimiz yıllarda yapılan masraflarda boşa gitmiş olacaktır. Engelli İş Okulları zaten Türkiye’de çok az kalmıştır ve özellikli okullardır. Engelli yurttaşlarımızın istihdamları ve eğitimleri çok önemlidir. Engelli öğrencilerimizin ailelerinin çoğu okul dışında çocuklarını beklemekte, bu çocuklarımız bazı ihtiyaçlarını ebeveynleri sayesinde görebilmektedirler. 115 öğrencisi bulunan bu okulumuz öğrencileri yakın mahallerden gelmektedirler, Özel ve hızlı sağlık sunumları bu öğrencilerimiz için elzemdir. Epilepsi hastası, ortopedik, otistik ve diğer engelli çocuklarımızın herhangi bir nedenle acil olarak sağlık kurumuna ulaşamaması durumunda öğrenci çocuklarımız ve aileleri çok büyük zarar göreceklerdir "dedi.

ATAKUM BELEDİYESİ DESTEĞE HAZIR

Zafer Özel Eğitim Mesleki Okulu'na taşınacak olan Bilim Sanat Merkezi'nin öğrenci ve ailelerininde  şikayetlerini aldıklarını söyleyen Tekcan, " Kazanan tarafı olmayan bu uygulamadan kimin kazançlı çıkacağı meçhuldür. Atakum’a Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir okul yapılacaksa biz Atakum Belediyesi olarak yer tahsisi, okul inşası, alt yapı dahil olmak üzere her türlü desteği vermeye hazırız. Lütfen engelli öğrenci çocuklarımızın okuluna dokunmayın, ailelerini ve çocuklarımızı mağdur etmeyin. Öğrencilerin, öğrenci ailelerinin ve konunun muhatabı sivil örgüt temsilcilerinin görüşlerini dinleyin "ifadelerini kullandı.  kaynak: hedefhalk.com  01 Haziran 2020