*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşaret Dili ile Uzaktan Kovid Semineri Gerçekleşti  (Okunma sayısı 829 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşaret Dili ile Uzaktan Kovid Semineri Gerçekleşti
« : Nisan 25, 2020, 04:22:05 ÖS »
İşaret Dili ile Uzaktan Kovid Semineri Gerçekleşti



Türkiye’de ilk defa işaret dili ile uzaktan Kovid semineri gerçekleşti.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınından bireylerin korunması ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınan önlemler kapsamında, İçişleri Bakanlığınca gönderilen 16.03.2020 tarihli ek genelge ile ‘Sivil Toplum Kuruluşlarının (Dernek, vakıf) genel kurulları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetleri (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) 16.03.2020 Pazartesi saat 24:00 itibariyle geçici olarak ertelenmişti.

Sağır ve işitme engelli bireylerin erişilebilirliği için Üsküdar’da hizmet veren ve hak temelli faaliyetler yapan İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, üyelerini Koranavirüs hakkında bilinçlendirmek amacıyla 18 Nisan 2020 tarihinde Türkiye’de ilk kez Zoom programı üzerinden uzaktan işaret dili ile seminer gerçekleştirdi. 19 sağır, 1 işiten-tercüman toplam 20 bireyin katıldığı 1 saat süren sunumda Koronavirüs bulaşma yolları, belirtileri ve korunma yolları, Engelsiz-112, ESİM gibi erişilebilir uygulamalar üzerinden işaret dili ile Vefa Sosyal Destek grubuna ve ambulans hizmetlerine erişim, ücretsiz maskenin nasıl temin edilebileceği, el yıkama teknikleri İED yönetim kurulu üyesi Murat DOKUMACI tarafından işaret dili ile anlatıldı. Sunumdaki yazılar sağır bireylerin anadili işaret dili olduğu için sade tutuldu. Seminer sonrası söz hakkı verilen sağır katılımcılar sunumu çok yararlı bulduklarını belirtip sorunlarını işaret dili anlattılar. E-devlet üzerinden başvurmalarına rağmen şifre ve maskelerinin gelmediklerini belirttiler. Seminerin kaydına aşağıdaki Youtube linkinden ulaşıp inceleyebilirsiniz:

https://youtu.be/AZY7o7q6Vnw

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği

20.04.2020 - Yaşadıkça


Etiketler : fazla paylaşım yapmaması özel paylaşımlar yapılmaması kayseri bir sorunla yeşil mahalle karşılaşıldığında konu grup yöneticisine iletilmesi grup kurallarını sıklıkla ihlal eden üyeler ikaz edilecek