*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İlk Kafa Nakli Operasyonuna Gönüllüsü Valery İçin Ameliyat Gerçekleşmedi  (Okunma sayısı 1035 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6512
İlk Kafa Nakli Operasyonuna Gönüllüsü Valery İçin Ameliyat Gerçekleşmedi



Dünyanın ilk kafa nakli gönüllüsü olan Valery Spiridonov, Habertürk internet sitesine açıklamalarda bulundu. Valery Spiridonov, dünyanın ilk kafa nakli operasyonundan kendisinin vazgeçmediğini, ameliyatla ilgili bazı teknik sorunların yaşandığını söyledi.

Valery Spiridonov, dünyanın ilk kafa nakli operasyonuna gönüllü olan insan. 34 yaşındaki Valery, kafa nakli operasyonu için gönüllü olmasına rağmen ameliyat gerçekleşmedi. Habertürk internet sitesinden Demet Demirkır, Valery Spiridonov’la kafa nakli ameliyatına gönüllü olması ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi.

Werdnig-Hoffman hastası 34 yaşındaki Valery Spiridonov, ABD’nin Florida eyaletinde yaşıyor. Spiridonov, Demet Demirkır’a verdiği röportajda kafa nakli fikrinden asla vazgeçmediğini söyledi. Valery Spiridonov, kafa nakli ameliyatının teknik sorunlar nedeniyle gerçekleşmediğini, yaşanan teknik sorunların kafa naklinin bir insan üzerinde uygulanmasını imkansız hale getirdiğini belirtti.

Valery Spiridonov, kafa nakli ameliyatı için çalışma yapan İtalyan cerrah Prof. Dr. Sergio Canavera’nın ilk çalışmalar için Çin’i ve Çinli adayları seçtiğini belirtiyor. Spiridonov’a göre Canavera’nın Çin’de yürüttüğü çalışmalar teknik problem nedeniyle başarıya ulaştırılamadı. Yaşanan teknik sorunlar nedeniyle kafa nakli operasyonu yaşayan bir insan üzerinde denenemedi. Valery Spiridonov, “Bu nedenle ameliyatı olma şansına sahip olan ilk yaşayan insan ben olamadım” dedi.

Valery Spiridonov, kafa nakli operasyonu olan ilk insan olamamanın kendisini üzmediğini söylüyor. Spiridonov, “Üç yıl boyunca bu araştırmayı savundum ve destekledim. Ama artık hayatıma devam etmem ve bu araştırma üzerine çok beklentiye girmemem gerekiyor.” dedi.

Valery, Florida’da bulunan üniversitelerden birinde bilgisayar bilimi üzerine yüksek lisans yaptığını söyledi. Valery Spiridonov, yüksek lisans çalışmalarının dışında oğluyla vakit geçirdiğini ve projeler geliştirdiğini açıkladı. Spiridonov, şu an sahibini takip eden bir valiz üzerinde çalışma yaptığını belirtti. Valery, üzerinde çalıştığı valizin engebeli arazide 12 km hızla gidebildiğini ve 20 kg yük taşıyabildiğini söylüyor.

Valery Spiridonov, kafa nakli ameliyatını gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Sergio Canavera ile iki yıldır görüşmediğini, İtalyan cerrahı son aradığında seyahatte olduğu için görüşemediklerini söyledi. Valery Spiridonov, Canavera ile iletişiminin kesilmesinin nedenini, İtalya cerrahın Çin’de yaptığı çalışmalar olabileceğini belirtti. Spiridonov, rehabilite olmak ve vücudundaki hissizlikten kurtulmak için yüzde 98 şansı olsaydı kafa nakli operasyonunu kesinlikle olacağını söylüyor.

01.10.2019 - webtekno.com
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri