*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola Salgını Hortladı  (Okunma sayısı 1507 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola Salgını Hortladı
« : Mayıs 19, 2018, 02:38:45 ÖS »
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola Salgını Hortladı



Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin kırsal bölgelerinde başlayan Ebola salgını, bir milyon kişinin yaşadığı Mbandaka kentine yayıldı. Uzmanlar salgını kentte kontrol altına almanın daha zor olmasından endişeleniyor.

Sağlık Bakanı Oly Ilınga Kalenga, bu ay salgının ilk görüldüğü bölgeden 130 kilometre uzaklıktaki Mbandaka’ya ulaştığını doğruladı. Bu kent, başkent Kinşasa’nın da dahil olduğu çok sayıda bölgeye bağlanan önemli bir ticaret noktası.

Şu ana kadar tespit edilen 42 vakadan 23’ünde hastalar yaşamını yitirdi. İç organlarda kanamaya yol açan Ebola, ciddi bir ölümcül hastalık. Küçük bir miktar kan ile bulaşabilen Ebola’nın ilk belirtileri grip gibi olduğu için kolaylıkla fark edilemiyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün üst düzey yöneticilerinden Peter Salama, salgının kente ulaşmasının vaka sayılarında “patlama yaşanması potansiyeli” taşıdığını söylüyor.

BBC’ye konuşan Salama, “Bu salgında önemli bir dönüm noktası. Ebola kentte ve kırsal bölgelerde birbirinden çok farklı yayılma hızına sahip. Şimdi vakalarda büyük bir artış yaşanması ihtimali var” diyor.

Dünya Sağlık Örgütü Acil Hazırlık ve Müdahale Genel Direktör Yardımcısı Salama, Mbandaka’nın ticaret için kullanılan Kongo nehri üzerindeki konumunun, hastalığın 10 milyon kişinin yaşadığı başkent Kinşasa’nın yanı sıra komşu ülkeler olan Kongo ve Orta Afrika Cumhuriyeti’ne yayılma ihtimalini artırdığını belirtiyor.

Dünya Sağlık Örgütü, deneysel bir Ebola aşısından bölgeye 4 bin adet gönderildiğini, yeni sevkiyatların da yolda olduğunu açıkladı.

2014 ile 2016 yılları arasında Gine, Liberya ve Sierra Leone’de Ebola nedeniyle 11 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti.

17.05.2018 - Sözcü



Etiketler :
başladı, insanlar çarpıştılar, bir birlerini ittirdiler tamamen bir kaos ortamı oluştu 5 dakikanın sonunda kimse kendi balonunu bulamamıştı konuşmacı bu sefer herkesin bir balon almasını ve