*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Defile Düzenlendi  (Okunma sayısı 2421 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda Defile Düzenlendi



Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’ndaki “Osmanlı’da Kadın Sultanlar Özel Defilesi”nde mankenlere eşlik eden engelliler davetlilerden büyük alkış aldı.

Bağcılar Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı 8. Uluslararası Barikat Film Festivali’nin ikinci gününde bir defile düzenlendi. Ünlü modacı Sabiha Alakuş Moda ve Tasarım Evi’nin organize ettiği “Osmanlı’da Kadın Sultanlar Özel Defilesi” Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda gerçekleştirildi. Defileye aralarında Türkiye'deki Best Model 2017 yarışmasında en iyi fizik ödülünü alan Yeşim Yeşilyurt ile Kazakistanlı mankenlerin de bulunduğu yerli ve yabancı 14 manken katıldı.

“Podyumdaki engelliler büyük beğeni topladı”

Defilede Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda eğitim gören kursiyerler de podyuma çıktı. Engellilerden her biri bir mankene eşlik ederek podyumda yürüdü. Heyecanlı oldukları gözlenen engelliler davetlilerden büyük beğeni topladı. Engellilerin aileleri ve yakınları çocuklarını gurur duyarak izledi. Öte yandan davetliler arasında yer alan görme engelliler için sesli ve betimlemeli sunum yapıldı.

“Çocuklarımızla bir kez daha gurur duyduk”

Hizmetleriyle engellilerin gönlüne taht kuran Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu özel günde onları yalnız bırakmadı. Çağırıcı, yaptığı konuşmada “Barikatları kaldırmak için gerçekleştirdiğimiz festival renkli etkinliklerle devam ediyor. Spordan el işlerine kadar her konuda yetenekli engellilerimizin tatlı bir heyecan yaşadığını gördük. Çocuklarımızla bir kez daha gurur duyduk” dedi.

“Burada çok önemli ve anlamlı bir iş yapılıyor”

Oyuncu Saruhan Hünel de programa katılarak manken arkadaşlarına destek verdi. Hünel yaptığı konuşmada “Burada çok önemli ve anlamlı bir iş yapılıyor. Engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Hünel, program vesilesiyle ziyaret ettiği Engelliler Sarayı’na da hayran kaldığını dile getirdi.

06.12.2017 - bagcilar.bel.tr



Anahtar Kelimeler : Ben acılar denizinde boğulmuşum İşitmem vapur düdüklerini, martı çığlıklarını Dalgalar her gün bir başka kıyıya atar beni Duyarım yosunların benim için ağladıklarını Ölüyüm