*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kocasinan Belediyesi Tuvaletleri Yıktırınca Engelliler İsyan Etti  (Okunma sayısı 732 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kocasinan Belediyesi Tuvaletleri Yıktırınca Engelliler İsyan Etti



2006 Yılında Kocasinan Belediyesi tarafından Engelliler Derneğinin kullanımına sunulan Umumi Tuvaletler yine Belediye tarafından yıktırılınca Engelliler yaşadıklarına isyan etti. Vatandaşlar 3 aydır mağdur olduklarını belirterek: “Üç aydır ihtiyaçlarını gidermek için bu sıcakta buradan Devlet hastanesine gidiyoruz. İçerideki tuvaletler engellilere uygun değil. Biz yolda karşıdan karşıya geçip o kadar yol gitmekte zorlanıyoruz. Hayat zaten bizim için engellerle dolu bir de İhtiyacımızı gidermek için adeta engel çıkarılıyor. Biz yetkililerden bizim eski Umuma açık Tuvaletimizin tadil edilip engellilerin kullanımına açılmasını istiyoruz.” Dediler.

Engelliler olarak gündelik hayatta birçok sıkıntı ile karşılaştıklarını ve bunlara üç aydır yenisinin eklendiğini belirten Engelli Vatandaş Mustafa Kahveci  biz sorunumuzun çözümünü istiyoruz bu kadar da zor olmasa gerek diyerek şunları söyledi ; “Burası 2006 yılında Kocasinan belediyesi tarafından Engelliler Parkı olarak tahsis edildi ve Derneğimize verdiler içerisinde umuma açık tuvalet vardı. Belediyeye müracaat ederek ihtiyaçlarını rahatça karşılamaları için alafranga tuvalet şeklinde ayarlamışlardı, Fakat bu tuvalet yıkıldı ve üç aydır arkadaşlarımız ve biz mağduruz, Belediye Devlet  Demir Yollarına atıyor, Devlet Demir Yolları Belediyeye atıyor. İki arada bir derede kaldık. Üç aydır ihtiyaçlarını gidermek için bu sıcakta buradan Devlet hastanesine gidiyoruz. İçerideki tuvaletler engellilere uygun değil. Biz yolda karşıdan karşıya geçip o kadar yol gitmekte zorlanıyoruz. Hayat zaten bizim için engellerle dolu bir de İhtiyacımızı gidermek için engel çıkarılıyor. Biz yetkililerden bizim eski Umuma açık Tuvaletimizin tadil edilip engellilerin kullanımına açılmasını istiyoruz.” dedi.

Türkan Memiş isimli engelli kadın vatandaş ise Belediyelerin zaten engelli vatandaşlar için tuvalet tahsis etmesi gerekiyor ama buraya bir çivi dahi çakılmamış diyerek görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: Bu en büyük sıkıntımız bizim, bu sorunun halledilmesini istiyoruz, engelli vatandaş ihtiyacını nerede gidersin bazen eve kadar gitmek zorunda kalıyoruz. İhtiyacımızı gidermediğimiz zaman bacaklarımız şişiyor,en büyük problem bu. Bizim sesimizi duymalarını istiyoruz. Bütün bunları söylemekten bizler utanıyoruz ama bu insanı bir ihtiyaç bizim mağdur edilmemiz bizi üzüyor, tadilat yapılmaz deniliyor ama eskiden biz buranın tadilatını yapmıştık. İnsanlardan duyarlılık bekliyoruz. Belediyelerin zaten engelli Tuvaleti olması gerekiyor ama bir çivi dahi çakılmamış. Unutulmasın ki herkes birer engelli adayı bizim sorunlarımızı anlamaları için aynı durumda olmayı beklemesinler” dedi

21.07.2017 - kayseriolay.com