*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tatvan'da Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi Açıldı  (Okunma sayısı 1321 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tatvan'da Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi Açıldı
« : Temmuz 18, 2017, 02:04:56 ÖS »
Tatvan'da Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi Açıldı



Bitlis’in Tatvan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezi (TADEM) Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi, engelli çocuklar için aile ortamı sıcaklığında eğitim imkanı sunuyor.

Engelli çocuklar için tüm engelleri ortadan kaldırarak onların akademik, sosyal ve fiziksel gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hizmete açılan Tatvan Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi sayesinde ilçedeki engelli çocuklar artık daha mutlu. Hafta içi her sabah ücretsiz servislerle evlerinden alınıp evlerine geri bırakılan engelli çocuklar, oluşturulan bu merkez sayesinde artık evde boş zaman geçirmek yerine merkezde uzman eğitimciler gözetiminde akademik, sosyal ve fiziksel yönden kendilerini geliştiriyorlar. Oldukça sıcak bir ortamda hem öğrenip hem de bunu eğlenceye çeviren 5-16 yaş grubundaki çocuklar, bu sayede topluma da adapte olmuş oluyor.

Hizmete yeni açılan Tatvan Engelli Oyun ve Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi veren Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, açılan merkezle engeliler açısından ilçedeki bir eksikliğin daha giderilmiş olduğunu söyledi. Açılan merkezde çocukların ihtiyaçlarına göre ayrı ayrı eğitici, öğretici ve geliştirici programların yapıldığına dikkat çeken Kaymakam Özkan, “Engelli hangi çocuk nasıl eğitim alması gerekiyorsa ona göre eğitim veriyoruz. Topluma uyum becerileriyle alakalı bir takım problemler varsa bunları öğretiyoruz. Bize sağladığı performans düzeyine göre de eğitim alıyor. Sınıf ve toplum içi yaşantılar, malum toplumsal hareket etmeleri zor. Amcamız buradaki kişileri toplumun bir bireyi yapmak. Onların da toplumun içinde yaşayabilir kılmak. Çocukların hayatlarına ufak dokunuşlar yaparak bunu sağlamaya çalışıyor ve normal yaşantısına hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Örneğin akademik becerilerden ziyade topluma uyum becerileri ve kendisini ifade edebilme becerileri sunmaya çalışıyoruz. Açmış olduğumuz bu merkezimizde bir engelli çocuk için ne gerekiyorsa hepsini içinde barındırıyor. Bu açıdan bu merkezimize gelen çocuklarımız alanında uzman eğitimcilerimiz gözetiminde bir yandan öğrenirken, diğer yandan ise oluşturulan oyun alanlarında gönüllerince eğlenerek güzel ve eğlenceli vakit geçirebiliyorlar” dedi.

Merkeze kayıtlı şu anda 5-16 yaş grubunda yaklaşık 40 öğrenci ve alanında uzman 6 eğitimcinin bulunduğunu ifade eden Kaymakam Özkan, şöyle konuştu:

“Kısa bir süre önce hizmete açmış olduğumuz bu merkezimizde ilk olarak kayıt başvuruları alınıyor. Alınan bu kayıtlar incelenip engelli çocuğumuzun merkez için uygunluğuna bakıldıktan sonra kaydı yapılıyor. Kayıt yapılan öğrenciler her gün ücretsiz servislerle evlerinden alınıp bu merkezimize getirilip geri evlerine bırakılıyor. Merkezimize gelen çocuklarımıza eğitimcilerimiz tarafından seviyesine uygun, öğrencinin akademik, sosyal ve fiziksel yönden kendini geliştirmesine yardımcı olabilecek her türlü eğitici, öğretici ve geliştirici programlar uygulanıyor. Ayrıca merkezimiz bünyesinde yine bu çocuklarımız için spor odası, oyun alanları, beceri odaları, sinema salonu ve bilgisayar sınıfı gibi başlıca sınıflarımız da bulunuyor. Bu alanlar sayesinde çocuklarımız sıkılmadan gün boyunca bu merkezimizde bir yandan eğlenirken diğer yandan ise öğrenip becerilerini geliştirebiliyor. Ayrıca yine şu anda merkezimiz bünyesinde yine engelli çocuklarımız için bilgisayar ve ebru kurslarımız mevcut. Bu kurslara ilaveten önümüzdeki günlerde ise çeşitli el sanatları ve görsel sanatlar kursları başta olmak üzere birçok farklı kurs daha açılacaktır. Bizim buradaki tek amacımız, ilçemiz genelindeki bu çocuklarımızın en iyi şekilde ve ortamda öğrenerek topluma adapte olmaları ve yine zamanlarını en güzel şekilde geçirmelerine ön ayak olmaktır. Bu vesile ile kayıt başvurularının alınmaya devam ettiği bu merkezimizin başta ilçemiz ve engelli çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyor, merkezimizde görevli eğitimcilerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

13.07.2017 - İHA