*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mengücek Gazi Hastanesi'nde Engelsiz Yaşam Alanları Oluştu  (Okunma sayısı 791 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Mengücek Gazi Hastanesi'nde Engelsiz Yaşam Alanları Oluştu



Erzincan'daki Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığının engelliler için yapılması amacıyla belirlediği "engelsiz yaşam" alanlarını oluşturmak için bir süre önce çalışma başlattı.

Bakanlığın ortaya koyduğu 100 kriterin hastanede uygulanması için sürdürülen çalışmalarda, engelliler için otopark, engelli rampaları, hissedilebilir yüzey işaretlerinin yanı sıra acil girişlerinde oluşturulan engelli yardım çağrı butonları, akülü araç şarj üniteleri oluşturuldu.

İşaret dili eğitimi de verilen hastanede engelliler için yapılan çalışmalar sonucu Bakanlığın belirlediği kriterlerin yüzde 90'ı gerçekleştirildi.

Hastane, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Temel Sağlık İstatistikleri Modülü'nde 90 puan alarak geçen yıl Türkiye'de bu kriterlere en yakın uygulama yapan hastane seçildi.

"Engelsiz bir yaşam sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyoruz"

Hastanenin Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanede engelsiz bir yaşam sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Hastanede her alanda engelliler için daha rahat erişimi sağlamaya çalıştıklarını belirten Özçiçek, "Hastanemizde engellilerin rahat erişimi için otopark, poliklinik girişlerinde engelli rampaları ve hissedilebilir yüzey işaretleri yaptık. Acil girişlerinde oluşturulan yardım çağrı butonları ile engellilerin hastaneye rahat erişimini sağlamak istedik. dedi.

"Türkiye'de 80 puanı geçen sadece üç il bulunuyor"

Özçiçek, engelliler için Bakanlığın belirlediği kriterleri Türkiye'de en iyi yerine getiren hastanenin Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu ifade ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Engelsiz yaşam için yapılan her bir çalışma, ayrı ayrı puanlamaya tabi tutuluyor. Sağlık Bakanlığınca belirlenen engelsiz yaşam alanı için gereken şartların yüzde 90'ını yerine getiren hastanemiz 90 puan alarak Türkiye'de birinci olmuştur. Türkiye'de 80 puanı geçen sadece üç il bulunuyor. Tabii sadece bunları kurmakla olmuyor. Bunların etkin ve verimli kullanılması için çalışmalarımızı da sürdürüyoruz."

21.02.2017 - AA



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ SELÇUKLU KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ KAYSERİ SEYYİD BURHANEDDİN ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ GENÇLİK SPOR KULUBÜ DERNEĞİ