*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: 'Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası Zirve Programı' Başladı  (Okunma sayısı 760 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
'Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası Zirve Programı' Başladı



Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası Zirvesinde savaş nedeniyle engelli duruma gelen veya daha önce engelli olup savaş nedeniyle sorunları daha da büyüyen savaş mağdurlarının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Savaş mağdurlarıyla ilgili mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirileceği "Savaş Mağduru Engelliler Uluslararası Zirve Programı" başladı.

Destekli Yaşam Strateji, Araştırma ve Uygulama Merkezi (DEYSAM) koordinatörlüğünde yapılan, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Ajansı, TRT Arapça, TRT Kürdi destekleriyle hayata geçirilen zirve, Garrion Hotel'de gerçekleştiriliyor.

Zirve programının açılışında konuşan DEYSAM ve Savaş Mağduru Engelliler Zirve Programı Başkanı Aylin Çiftçi, savaşın sosyal ve politik yönleriyle ilgili birçok program yapıldığını belirterek, bunların uluslararası toplantılarda değerlendirildiğini söyledi.

Ancak savaş mağduru engellilerle ilgili bir zirvenin yapılmadığına dikkati çeken Çiftçi, "Savaşta engelli duruma gelen ya da savaş öncesi engelli olup da savaşı bu zorluklarıyla ayrıca yaşayan kişilerle ilgili, bir çalışma ne Türkiye'de ne de uluslararası düzeyde biz tespit etmedik. Bu nedenle zirve programını, savaş mağduru engelliler konusunda yaptık. Oturum başlıkları da sağlık hizmetlerine erişim, insan hakları, psikososyal destek hizmetleri, sosyal hizmetleri ve çalışmalarını oturum başlıkları olarak ayrı ayrı değerlendirdik." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından programda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelli Merkezi Grubu tarafından, savaş türkülerinden oluşan mini bir konser verildi. Zirve kapsamında Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı "Savaş Mağduru Engelliler Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Zirve programına, Afganistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, İran, İngiltere, Kanada, Lübnan, Suriye'den ve ülkemizden bakanlıklar, kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar katıldı.

"Savaş Mağduru Engelliler Zirvesi"

"Savaş Mağduru Engelliler Zirvesi"nde, savaş nedeniyle engelli duruma gelen veya daha önce engelli olup savaş nedeniyle sorunları daha da büyüyen savaş mağdurları ile alakalı mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri değerlendiriliyor. Zirvenin devamında, bu çağrının hayata geçirilmesine yönelik arama konferanslarının organize edilmesi, detay araştırma ve uygulamaların yapılması sağlanacak.

Zirve, bildiri kitapçığı, fotoğraf albümü, araştırma raporlarının hazırlanması, arama konferansları, belgesel yapımı ve ulusal-uluslararası ilgili kurum/kuruluş bilgilendirme faaliyetleri ile yarın da devam edecek.

19.02.2017 - AA



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ SİVAS İLBEYLİ GÖZMEN KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KAYSERİ SİLAHTAR KÖYÜ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ