*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP Milletvekili Erkan Aydın: “Engelli Hakları Demokrasiyle Doğru Orantılıdır”  (Okunma sayısı 819 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP Milletvekili Erkan Aydın: “Engelli Hakları Demokrasiyle Doğru Orantılıdır”



CHP Engellilerden Sorumlu Sağlık Komisyonu Üyesi, Bursa Milletvekili Erkan Aydın, engelli haklarının demokrasinin gelişmişliğiyle doğru orantılı olduğunu söyledi. Aydın “Bir ülkede demokrasi, adalet, eğitim, sağlık ne kadar gelişmişse engelli hakkları da o kadar gelişmiş demektir” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın engelli sivil toplum örgütlerinin düzenlediği çalıştaya katıldı. Engelli dernek başkan ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştayda söz alan Aydın, kendisinin ve partisinin engelliler için yaptıklarını aynı zamanda yapılması gerekenleri anlattı.

Milletvekilliğinin ilk gününden beri engelli derneklerini ziyaret ettiğini ve paylaşılan sorunları Ankara’da dile getirdiğini belirten Erkan Aydın, engelliler için çıkarılan yasalarda eksiklikler olduğunu, engellilerin istihdamında, engelli maaşında, özürlülük raporlarında sıkıntıların yaşanmaya devam ettiğini dile getirdi.

Erkan Aydın engelli haklarının demokrasinin gelişmişliğiyle doğru orantılı olduğunu kaydederek “Bir ülkede demokrasi, adalet, eğitim, sağlık ne kadar ise engelli hakları da o kadardır. Eğer demokrasi, insan hak ve özgürlükleri tartışma konusu ise, engelli hakları da tartışma konusudur” dedi.

 “ENGELLİLERİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ GEÇİM SIKINTISI”

Türkiye’nin engelli hakları konusunda uluslararası anlaşmalara imza attığını kaydeden Aydın buna rağmen büyük eksiklikler olduğuna dikkat çekti. Erkan Aydın şöyle konuştu:

 “Toplumların gelişmişlik değeri engellilere verdiği değerle doğru orantılıdır. Gelişmiş ülkelerdeki bütün şehircilikle iligli düzenlemeler bir engelli vatandaşın yardıma muhtaç olmadan kendi hayatını devam ettirebilecek düzeydedir. bizde maalesef bu anlamda yapılan düzenlemeler yeterli değil. Engellilerin engelsiz yaşamaları en temel hak ve en temel özgürlüktür. Çözüm bulunması gereken ağır sorunlar hala önümüzde bulunmaktadır. Engellilerin sorunlarının başında hiç kuşkusuz geçim sıkıntısı ve işsizlik gelmekte.

Engelliler işsizlikten en mağdur olan kesimlerin başında gelmekte Türkiye genelinde engelli istihdam etmesi gereken her 100 kamu kurumundan 72'si bu kontenjanı tam doldurmuyor.

Bir diğer sorunda kurumların istedikleri raporlar. Tespitlere göre her kurum farklı uygulama yapmakta, ağır rapor şartları talep etmektedir. Örneğin, tek ayaklarında sorunları olanlar şimdi ne sağlam ne de engelli sayılıyorlar.”

28.11.2016 – gercekgundem.com