*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Alzheimer Hastalarına Hizmet Verecek Olan 'Mavi Ev' Törenle Hizmete Girdi  (Okunma sayısı 744 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Alzheimer Hastalarına Hizmet Verecek Olan 'Mavi Ev' Törenle Hizmete Girdi



Açılış töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kendisinin de bir Alzheimer hastası babanın evladı olduğunu ifade ederek, "Bu konunun ne kadar sıkıntılı olduğunu yaşamış bir insanım. 20 senem babam ile baş başa geçti. O ailelerinin çektiği sıkıntıların ne olduğunu bilen değil yaşamış bir insanım" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Antalya Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi 'Mavi Ev' düzenlenen törenle hizmete girdi. Törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Yıldıray Özcan, yerli ve yabancı bilim insanları, meclis üyeleri, hasta yakınları ve davetliler katıldı. İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından açılış töreninde konuşan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Antalya'da tarihi bir günün yaşandığını ifade etti. 2000 yılından bun yana Antalya'ya böyle bir hizmetin kazandırılması konusunda çalışmalar yaptığını belirten Prof. Dr. Tufan, "Bu tarihi günün sahibi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Mavi Evin tüm Antalya'ya hayırlı olmasını istiyorum" dedi.

"Eğer bir iş yapıyorsak o işin en iyisini yapma iddiasını ortaya koyuyoruz"

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Yıldıray Özcan ise, "Ömür süremiz uzuyor, buna bağlı olarak da bir çok rahatsızlık belirtisi oluyor. Bunları annemiz ve babamızdan gördüğümüz geleneksel yöntemler ile çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda açılan bu Mavi Ev projesini çok önemsiyoruz. İstiyoruz ki burası bilim ile sevginin buluştuğu bir merkez olsun. Bu projenin şehrin merkezinde yeşil bir alanda açılıyor olması ileride başka şehirlerde de talepte olacağını düşünüyorum" dedi.

Törende katılımcılara hitap eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise şöyle konuştu:

"Bugün çok önemli bir tesisin açılışını yapıyoruz. Bugün farklı bir anlam ve farklı bir önemi olan tesisin açılışını yapıyoruz. Yürüttüğümüz projeler ile heyecan içerisinde iç içe yaşıyoruz. Dostlarımız ve yakınlarımız bilirler ki en çok çaba harcadığımız çalışmalar, sosyal çalışmalarımızdır. Bunlar arasında bir çok alanda çalışmalar yapıyoruz. Ama hep şuna dikkat ediyoruz; eğer bir iş yapıyorsak o işin en iyisini yapma iddiasını ortaya koyuyoruz."

"Ben aynı zamanda bir Alzheimer hastası babanın evladıyım"

Antalya'da daha önce açılışını yaptıkları Engelli Rehabilitasyon Merkez'nin Avrupa'da dahi örneği olmadığını belirten Türel, "Bunlar nasıl oluyor? Gidip gezip görüyoruz ve onlardan daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. G20 Liderler Zirvesi'nde bütün dünya liderlerinin eşleri burayı ziyaret ettiler. Çıkışta bugüne kadar gördüklerinin en iyisi olduğunu söylediler. Yapacaksanız en iyisini yapacaksınız. Mavi Ev'in yapımında emeği geçen bütün hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler inancımız gereği kadere iman etmiş insanlarız. Sosyal hizmetlerimizin önemini belirten bir çok proje başlattık. Ben aynı zamanda bir Alzheimer hastası babanın evladıyım. Bu konunun ne kadar sıkıntılı olduğunu yaşamış bir insanım. 20 senem babam ile baş başa geçti. ve o ailelerinin çektiği sıkıntıların ne olduğunu bilen değil yaşamış bir insanım. O yüzden burada belki de en önemli eserlerden birisi açılıyor" dedi.

"O projelerin hepsi iş ve AŞ demek"

Yapılan sosyal yatırımları bir belediyecilik görevi ile değil insanı bir görev olarak yaptıklarını ifade eden Türel, "Yaptığımız işlerin çok da reklamını yapmayız. Bizim için hizmet vereceğimiz hedef kitlemize ulaşmamız kafidir. Şimdiden tesisimizin kapasitesi doldu. Biz hedef kitlemize ulaşırsak amacımıza ulaşırız. Bir çok alt yapı olsun, kavşak olsun önemli işlere imza atıyoruz ama en önemli gelişmeyi sağlık ve sosyal hizmet alanında gösterdiğimizi ifade edebilirim. Antalya'da bir çığır açıldı. Bizim engelli hizmetlerimiz pek görünür değildir. İki kaldırım yapmak, iki duvar boyamak belki daha çok göze batar. Önemli olan görüneni göstermek değil, görünmeyeni görülebilir hale getirmektir. Aslında yol da tramvay da köprü de insanımız içindir. Beni Antalya'ya hep beton hizmetleri yaptı diye eleştiriyorlar. O kavşakların üzerlerinden geçenler insan değil mi? Bu haksız eleştiriler siyasetin cilvesi olması gerekir. O projelerin hepsi iş ve AŞ demek. Kulakları var duymuyorlar. Varsın öyle olsun. Biz iş yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Alzheimer hastası vatandaşlar ve aileleri ile de yakından ilgilendi"

Antalya'yı engelli şehir yapmanın yanına yaşlı şehir yapma iddiasını da eklediklerini ifade eden Türel, "Emeklilerimiz için hobi bahçesi çalışmalarına başladık. Kimsesi olmayan bakıma muhtaç vatandaşlarımın yanında olacağız. Bizler babamızın yanındaydık. ya onlar? Bu konuda bize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Mavi Ev'in içini gezerek yetkililerden bilgi aldı. Türel, Alzheimer hastası vatandaşlar ve aileleri ile de yakından ilgilendi. Alzheimer Hasta ve Hasta Yakını Merkezi'ne gelen hastalar ve yakınları gün boyu eğitici ve destekleyici eğitimler alacak. Hastaları ve yakınlarını ise sabah saatlerinde evlerinden alınarak yine akşam saatlerinde evlerine bırakılacak.

19.10.2016 – İHA


Anahtar Kelimeler : daha yazmadıklarımda var mutlak indirin Smart Defrag 2 siz 3 indirin Diskinizi analiz eder, birleştirir ve bu şekilde sabit diskten daha yüksek verim alınır. Mutlaka olmalıdır