*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Bakımı 500 Bin Aileye 6 Milyar Liralık Ödeme  (Okunma sayısı 686 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Bakımı 500 Bin Aileye 6 Milyar Liralık Ödeme
« : Ekim 20, 2016, 02:31:13 ÖS »
Engelli Bakımı 500 Bin Aileye 6 Milyar Liralık Ödeme



Maliye Bakanı Naci Ağbal, toplumun sosyal ihtiyaçlarına yanıt vermek için hükümetin yaptığı özel düzenhlemelere dikkat çekti ve engelli bireylerin bulunduğu 500 bin aileye yaklaşık 6 milyar lira ödeme yapıldığını kaydetti.

TERÖR MAĞDURUNA 4 MİLYAR LİRA

Maliye Bakanı Ağbal, ESMEDYA Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak'ı ziyaretinde, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terör mağduru ailelere 2004'ten bu yana 4 milyar lira ödeme yapıldığına dikkat çeken Ağbal, PKK'nın hendekler kazarak yıktığı yerleşim yerleri için Çevre Bakanlığı ile valiliklerin envanter çalışmalarını yürüttüğünü söyledi.

BU ARTIŞ NORMAL

Bölgedeki tüm kurumların, bürokrasiye takılmadan hızla kendi bütçelerinden çalışmalara başladıklarını kaydeden Ağbal, bütçe açığıyla ilgili de şu bilgileri verdi: "Savunma ve güvenlik bütçesinin yıl sonuna doğru çeşitli nedenlerle bir miktar artması normal. Ama unutulmasın ki, devlet, egemenlik hakkını hiçbir yerde ve kimseyle paylaşmaz."

1.300 TL'nin altında maaş olmayacak

Asgari ücret 1 Kasım'dan önce tamam

Maliye Bakanı Naci Ağbal, son 3 aya ilişkin olarak gelirleri 1.300 liranın altına düşen çalışanların bu kayıplarını telafi edecek çalışmayı tamamladıklarını ve Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini belirterek, "Kimse endişe etmesin" dedi. Ağbal, şöyle devam etti: "Hiçbir sıkıntı yok. 1 Kasım'dan önce bu hayata girecek ve işverenler bordro üzerinde çalışanların ücretlerinde asgari geçim indirimini artırımlı olarak uygulayacaklar."

31.3 milyar yapılandırıldı

Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili son rakamlara da değinerek,  "Türkiye genelinde şu ana kadar almış olduğumuz başvuru sayısı 3 milyon 786 bin. Yapılandırılan alacak tutarı 31.3 milyar lira. Vergi dairesinin kapısında girerken 80 bin lira olan borç, 35 bin liraya iniyor Bundan önceki kanunlarda olmadığı kadar ciddi indirim var" dedi.

Biz suyun üstündeyiz ama Avrupa batıyor

Türkiye'nin borcunun milli gelire oranının yüzde 38 civarında olduğunu hatırlatan Bakan Ağbal, bu oranın OECD'de yüzde 90'a, Avrupa'da ise yüzde 110'a kadar çıktığına dikkati çekti. "Net borcumuz pozitif, çünkü dünyadan alacaklıyız. Biz suyun üzerindeyiz ama Avrupa ülkeleri suyun altına batıyor. Türkiye istihdam yaratıyor, büyüyor, dışarıdan finansman buluyor" diyen Ağbal, belli bir kesimin dışında kalan yabancı profesyonellerin de Türkiye'ye güvendiğini ve ülkenin gücünü gördüklerini kaydetti.

At yarışları "özelleşecek"

Şans oyunları ve at yarışlarının özelleştirme programında olduğunu hatırlatan Ağbal, devletin 'oyuncu' olmaması gerektiğini vurguladı: "Devlete ait fabrikalar verimsiz. Bu sürdükçe verim alamıyorsunuz, üstelik piyasa da bozuluyor. Bunları kamuda tutmaktansa piyasada tutalım."

250 bin çiftçi toprak sahibi oldu

Asgari ücret düzenlemesinde işverenlere ait 9 milyar lirayı kendilerinin üstlendiğini de söyleyen Ağbal, 2B uygulamasıyla ilgili de şu rakamları paylaştı: 2B satışından 8.5-9 milyar lira arası gelir elde edildi.  Tarım arazileri düzenlemesiyle 250 bin çiftçi toprak sahibi oldu.

19.10.2016 – Akşam


Anahtar Kelimeler : Tennis 4 En kral tenis oyunu WipeOut Bildiğimiz Tv programının oyunu Minecraft Oyunun amacı tam olarak olmasa da hayatta kalmak Kendinize ev yapıp avlanıp savaşıyorsunuz