*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Milli Atlet Semih Deniz Türk Spor Tarihine Geçti  (Okunma sayısı 977 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Milli Atlet Semih Deniz Türk Spor Tarihine Geçti



2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda, erkekler 1500 metrede bronz madalya alan görme engelli milli atlet Semih Deniz, Türk spor tarihine geçti.

Türkiye’ye paralimpik oyunlar tarihinde, atletizmdeki ilk madalyasını kazandıran Semih Deniz, yaptığı açıklamada, çok mutlu olduğunu belirterek, “Bir olimpiyat madalyam yoktu, Allah’ın izniyle o da oldu” dedi. Halk arasında “tavuk karası” olarak bilinen gece körlüğü nedeniyle görme engelli olduğunu ve hastalığının sürekli ilerlediğini dile getiren Semih Deniz, “Bizi, Uluslararası Paralimpik Komitesi sınıflandırıyor. Spora başladığımda B2, yani az görenler sınıfındaydım. Şu an B1 kategorisinde, hiç görmeyen sınıfındayım. Çevremi sadece karaltı şeklinde görebiliyorum” diye konuştu.

HER YARIŞMADA KÜRSÜDE

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübüne transfer olunca Ankara’ya yerleştiğini kaydeden milli sporcu, “6,5 yıldır Ankara’da yaşıyorum. Üç Avrupa şampiyonluğum, 1 Avrupa ikinciliğim, 2 dünya şampiyonluğum ve 2 de dünya oyunları şampiyonluğum var. Bir olimpiyat madalyam yoktu, Allah’ın izniyle o da oldu. Son iki yıldır ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğimi düşünüyorum. Rio’da da keşke daha iyisini yapıp, İstiklal Marşımızı okutabilseydim ama elimizden bu kadar geldi” ifadelerini kullandı.

Yarışlarda bir partner eşliğinde koşan Semih Deniz, şöyle konuştu:

“Koşarken nasıl gittiğimi biliyorum, sadece ayak sesleri ve nefes alışlarını duyuyorum, bir de tribündeki atmosferi hissedebiliyorum. Partnerim Muhammet Emin Tan, yarış sırasında ‘çok iyi gidiyorsun’ diye beni motive ediyordu. Çizgiyi geçtik, maskeyi çıkardım ‘ne yaptık’ dedim. Muhammet, ‘4.05 koştuk’ dedi. Ben de ‘oğlum kaçıncı olduk onu söyle dedim’, ‘3. olduk’ deyince birbirimize sarıldık.”

23.09.2016 - Hürriyet