*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Rio’da Paralimpik Oyunlarına Katılan Milli Sporculara Ödeme Yapılacak  (Okunma sayısı 1068 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Rio’da Paralimpik Oyunlarına Katılan Milli Sporculara Ödeme Yapılacak



Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Rio’daki olimpiyat ve paralimpik oyunlarına katılan milli sporculara isim hakkı bedeli olarak 28’er bin TL ödeme yapacak. Ancak takım sporları, bu ödemeden faydalanamayacak

2016 Rio Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil eden sporcuların başına adeta ‘talih kuşu’ kondu! Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, oyunlar sırasında bir kez bile olsa kuponlarda yer alması karşılığında olimpiyatlarda yer alan bireysel dallardaki milli sporculara ‘isim hakkı bedeli’ olarak 28’er bin TL ödeme yapacak. Böylece madalya kazanan ve ödül yönetmeliğine göre önemli miktarda para ödülü alacak sporcuların yanısıra diğer sporcular da olimpiyata kota almanın karşılığında ödüllendirilmiş olacak.

4 MİLYON TL ÖDENECEK

Ancak mevzuat nedeniyle takım sporlarında yer alan sporculara ödeme yapılamayacak. Bu durumda 103 sporcuyla Rio’ya giden milli takım kafilesinden Olimpiyat Oyunları’nda mücadele eden ve 6. sırayı alan Kadın Baskebol Takımı dışında kalan toplam 91 sporcu ödeme alacak. Paralimpikte ise Rio’da yarışan 79 sporcudan tekerlekli sandalye basketbol, golbol erkek-bayan ve görme engelli futbol branşlarındakiler hariç toplam 47 sporcu ödemeden faydalanacak. Toplamda 138 sporcuya, yaklaşık 4 milyon TL isim hakkı ödemesi yapılacak. Türkiye Rio’da Olimpiyat Oyunları’nı 1 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel klasmanda 41. sırada tamamlarken, Paralimpik Oyunları’nda 3 altın, 1 gümüş, 5 bronz madalya toplayarak 34. sırayı elde etmişti.

NAZMİYE'YE 12 BİN LİRALIK ÇEK

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda kadınlar 41 kiloda 104 kiloluk kaldırışıyla dünya rekoru kırarak altın madalya kazanan milli halterci Nazmiye Muratlı’yı, Hatay Yörük Avşar Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ödüllendirdi. Yaşadığı Dörtyol’un Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selçuk Kayhan ve eşi Muhsin Muratlı ile derneği ziyaret eden sporcuya Dernek Başkanı Ünal Kozak 12 bin TL’lik çek takdim etti.

ANKARA'YA YENİ STAT MÜJDESİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara’daki 19 Mayıs Stadı’nın yerine 45-50 bin kişilik yeni bir stat ve spor kompleksi yapılması için çalışmaları başlandığını açıkladı. TRT’de katıldığı programda bilgi veren Kılıç, “Başkent Ankara’ya yakışır bir stat olacak. 350-400 milyon TL’lik bir yatırımla gerçekleşecek. Bakanlık olarak yapımını biz üstlendik. İnşaat süresi de yaklaşık 1.5 yıl olacak. Sanırım TFF ilk milli maçı bu stada verir” dedi.

23.09.2016 - Habertürk