*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bedensel Engelli Atıcı Aysel Özgan’ın Hedefi Olimpiyat Madalyası  (Okunma sayısı 865 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bedensel Engelli Atıcı Aysel Özgan’ın Hedefi Olimpiyat Madalyası



Çocukluğunda geçirdiği felç nedeniyle belden aşağısı tutmayan 38 yaşındaki bedensel engelli atıcı Aysel Özgan, 7-18 Eylül tarihlerindeki 2016 Rio Paralimpik Oyunları'ndan madalyayla dönmeyi hedefliyor.

Bursa'daki Yıldırım Belediye Spor Kulübünde çalışmalarını sürdüren Özgan, olimpiyatlara katılmak için 2 Eylül'de Brezilya'nın Rio de Janeiro kentine gidecek.

Giresun'da omuriliğinde kemik açılması teşhisiyle boynundan iki kez ameliyat edilen Özgan'ın, belinden aşağısı felç oldu. Yürüyemeyen, sağ kolunu da istediği gibi kullanamayan Özgan, başta zorlansa da zamanla ve ailesinin desteğiyle bu duruma alıştı.

Özgan, Giresun'da bir kamu kuruluşunda memurluk yaparken 2004'te düzenlenen Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonası müsabakalarını izlemeye gitti. Arkadaşlarının ısrarıyla, yarışmada bir de kadın sporcu olsun düşüncesiyle lisansı çıkarılan Özgan, daha önce eline ateşli silah almamasına rağmen başarılı performans ortaya kodu.

Seçmelere çağrılan, katıldığı ilk müsabakadan bir yıl sonra Bedensel Engelliler Atıcılık Milli Takımı'na davet edilen Özgan'ın, bu sporda başarı merdivenlerini tırmandığı yolculuğu başladı.

"Finalde en iyi atışımı yapmak istiyorum"

Aysel Özgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin kendileriyle barışık olduktan sonra bazı şeyleri daha çabuk aşabileceklerini söyledi.

Özgan, 2005 yılında ilk kez Avrupa şampiyonasına katıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Orada finallere kalmak da büyük başarıydı. Ben ilk 8'e girmiştim. Şampiyonadan sonra kariyerim sürekli yükselişe geçti. 2008 yılında ilk olimpiyatıma katıldım. 2010 yılında bayanlar tabanca grubu olarak Hırvatistan'da 3. olduk. Devlet sporcusu unvanını aldıktan sonra da 2012 yılında da Londra Olimpiyatı'na katılmaya hak kazandık. Bu yıl da inşallah 2016 Rio Paralimpik Oyunlarını da göreceğim. Orada da en büyük hedefim finallere katılmak ve finalde de en iyi atışımı yapmak istiyorum. Engelli olmak zaten başlı başına bir zorluk. Ama engelinle barışık olduktan sonra bazı şeyleri daha çabuk aşıyorsun. Başarı getirince de zaten kapalı kapılar sana açılıyor. Onun için ben engel göremiyorum. Türkiye'den Eylül'ün 2'sinde yola çıkacağız. Benim yarışım ayın 9'unda ve 14'ünde, inşallah başarırız."

"Olimpiyatlara sporcu göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de Aysel Özgan'ı, Rio Paralimpik Oyunları'na göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Özgan'ın orada Türkiye'yi çok iyi düzeyde temsil edeceğine inandıklarını aktaran Edebali, şunları kaydetti:

"Olimpiyatlar yer yüzündeki bütün sporcular için çok güzel bir hayaldir, çok önemli bir seviyedir. Olimpiyatlara sporcumuzu göndermek, bizim açımızdan ve spora verdiğimiz değer açısından çok önemlidir. Orada kendisinden çok büyük beklentilerimiz var. Allah'ın izniyle onunda en büyük hedefi çok iyi bir derece elde etmek. Belediye olarak göreve başladığımız günden bugüne kadar hep spor şehri hedefimiz var. O hedefimiz doğrultusunda da Avrupa şampiyonlarımız, dünya şampiyonlarımız oldu. Şimdi de olimpiyatlara sporcu göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz."

22.08.2016 - AA