*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Reyhan Öğretmen Derslere Geri Dönecek  (Okunma sayısı 1268 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18899
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Reyhan Öğretmen Derslere Geri Dönecek
« : Ağustos 23, 2016, 03:15:40 ÖÖ »
Görme Engelli Reyhan Öğretmen Derslere Geri Dönecek



Karabağlar Duğrallar İlkokulu'nda velilerin sınıfta gizlice görüntü kaydı almasıyla gündeme gelen ve velilerin 'Öğrencilerin güvenliğini sağlayamıyor' eleştirileri nedeniyle bir süredir derslere giremeyen İngilizce öğretmeni Reyhan Arısoy Levent, derslere geri dönecek.

Görme engelli Reyhan Öğretmen için girişimlerini sürdüren Beyazay Derneği İzmir Şubesi, konuyla ilgili Karabağlar Kaymakamlığı ve Karabağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyaretle ilgili gazetemize bilgi veren Beyazay Derneği İzmir Şube Başkanı Salih Arıkan, Reyhan Öğretmen'in görevine devam etmesiyle ilgili Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç'un talimat verdiğini ifade etti.

GERİ HİZMET KABUL EDİLEMEZ

Görmeyenleri Koruma Derneği Başkanı Haldun Kırkık ve Görbir İzmir Başkanı Salih Batur ile Kadir Levent'in de Arıkan'a eşlik ettiği ziyaretlerle ilgili bilgi veren Arıkan, Kaymakamlığın konuya hassasiyetle yaklaştığını dile getirdi. Arıkan, "Reyhan öğretmenimize geri hizmeti uygun görmeye çalıştılar. Biz geri hizmete karşı olduğumuzu ilettik. Sonuçta öğretmenimizi geri hizmete ya da idare görevlere almak, görüntüleri çekenlere ödül anlamını taşıyor. Zaten konunun basında bu kadar yer bulması, kamuoyunun da bilgisi dahilinde olması bir anlamda gelişmeyi canlı tutmayı sağladı. Sağ olsunlar hem Karabağlar Kaymakamımız hem de İlçe Milli Eğitim Müdürümüz konuyla yakından ilgilendi. Öğretmenimiz için bir çözüm arayışı vardı. Sonuç olarak kaymakamımızın da talimatıyla öğretmenimiz görev yerine dönecek. Öğretmenlik yapmaya devam edecek" değerlendirmesini yaptı.

KAYMAKAMIMIZ HASSASİYETLE YAKLAŞTI

Kaymakam Tunç'un Reyhan Öğretmen için elinden gelen çabayı gösterdiğini ve göreve geri dönmesi yönünde talimat verdiğini söyleyen Arıkan, "Kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık Tunç, dileklerimizi ve hassasiyetlerimizi dinledi. Kendisine açık tavrından dolayı da ayrıca teşekkür ediyoruz. Gerçekten açık yüreklilikle ve hassasiyetle konuya yaklaştı. Öğretmenimizin görevine kaldığı yerden devam etmesi için gerekli talimatları verdi. Umuyoruz ki bundan sonra Reyhan Öğretmen, sevdiği mesleğine devam edecek. Aynı zamanda biz de konunun takipçisi olacağız" diye konuştu.

Ne Olmuştu?

İzmir'in Karabağlar İlçesi'ndeki Duğrallar İlkokulu'nda görev yapan 38 yaşındaki Boğaziçi Üniversitesi mezunu İngilizce öğretmeni görme engelli Reyhan Arısoy Levent'in dersine giren bazı veliler, sınıfta gizlice görüntü çekip bunu sosyal medyada yayınlayarak, "Öğretmenin engelinden dolayı sınıfta verimli ders işlenemediğini, ders sırasında öğrencilerin dışarı çıktığını, öğretmenin görmediği için müdahale edemediğini, bu durumun güvenlik zafiyeti oluşturduğunu" öne sürmüştü. Veliler konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vermişti. Reyhan Öğretmen bir süredir derslere giremiyor, kendisi için farklı noktalarda hizmet vermesi öngörülüyordu. Beyazay Derneği, Görmeyenleri Koruma Derneği ve Görbir Derneği'nin ziyaretleriyle başlayan süreçle birlikte, Reyhan Öğretmen'in tekrar derslere girebilmesinin adımları atılmış oldu.

22.08.2016 - haberler.com