kayseriengellilerdernegi.com

DÜNYA HABERLERİ => Dünya Haberleri => Konuyu başlatan: kayseriengelliler - Şubat 21, 2021, 04:32:46 ÖS

Başlık: Oyuncular “Run”da Rol Alabilmek İçin Gerçekten Engelli Olduklarını Söylemiş!
Gönderen: kayseriengelliler - Şubat 21, 2021, 04:32:46 ÖS
Oyuncular “Run”da Rol Alabilmek İçin Gerçekten Engelli Olduklarını Söylemiş!

(https://www.yasadikca.com/wp-content/uploads/2020/11/run-dizi-engelli.png)

Run’da Chloe karakterinin oyuncu seçmeleri oldukça zorlu geçmiş.

Sarah Paulson’ın başrolünde yer aldığı Run, Hulu’da gösterimini yapmaya başladı. Eğer coronavirüs salgın önlemleri ülkemizde sıkılaştırılmasaydı, Run’ı 4 Aralık’ta izleme şansı yakalayacaktık. Filmin yönetmeni Aneesh Chaganty ve yazarı Sev Ohanian, IndieWire’a konuştu ve oyuncu seçmelerinden bahsettiler. Söylediklerine göre, tekerlekli sandalye kullanmak zorunda olan Chloe karakterini canlandıracak oyuncu için yapılan seçmeler bir bakıma zorlu geçmiş. Çünkü birçok genç kadın, rolü kapabilmek için gerçek hayatta da tekerlekli sandalyede yaşamlarını sürdüklerini söyleyerek yalan ifadede bulunmuşlar.

Korku ve gerilim türündeki Run uzun süredir gösterime girmeyi bekliyordu. Filmin Hulu’da yayın hayatına başlamasının ardından film ekibinin Run’ın tanıtımları için verdiği röportajlar yayınlandı. Yönetmen Aneesh Chaganty’nin IndieWire’a söylediklerine göre yazar Sev Ohanian ve yapımcı Natalie Qasabian ile tartıştıkları bir konu bulunuyordu. Bu konu, engelli bir kız olması planlanan Chloe karakterini gerçekte de tekerlekli sandalyeyle yaşayan bir oyuncunun canlandırması gerektiğiydi. Bunun için Amerika’nın her köşesinden oyuncularla online seçmeler gerçekleştirildi. Sonucunda ise Kiera Allen rol için seçildi.

Ohanian bu sözlere şöyle devam etti: “Kendilerinin engelli olduğunu söyleyen birkaç genç hanım vardı. Ve çok yetenekli olduklarını düşündük. Ama birimiz onları Instagram’dan arattık. İki saat önce sahilde yürüyüş yaptıkları videolar paylaşmışlardı.” Run ekibinin karakteri gerçekte de o konuda deneyim sahibi olan bir oyuncuyla çalışmak istemesi son zamanlarda Hollywood’da büyük bir tartışma konusu. Son olarak Sia’nın Music filmi bu konuda eleştirildi. Filmin başkarakteri otistik bir genç kızdı ve otistik bir oyuncu bu karakteri canlandırmıyordu. Bu durum da otizm sahibi oyuncuların Sia’ya karşı tepki göstermesine neden oldu. Ayrıca uzun süredir LGBTQ+ karakterlerin queer oyuncular tarafından canlandırılması gerektiği de tartışma konusu halini sürdürüyor.

Filmin hikayesi ise şöyle: Run, annesi tarafından herkesten ve her şeyden uzak bir şekilde yetiştirilen genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Tüm yaşamını dört duvar arasında geçiren genç kız, eğitimini de evde annesinden alır. Hayattaki tek varlığı annesi olan genç kızın yaşamı, annesinin korkunç bir sır sakladığını keşfetmesi ile bambaşka bir hal alır. Annesinin sakladığı sırrı öğrenmeye çalışan genç kız, korkunç gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.

beyazperde.com