kayseriengellilerdernegi.com

ENGELLİ HABERLERİ => Engelli Haberleri => Konuyu başlatan: kayseriengelliler - Eylül 10, 2020, 02:21:52 ÖS

Başlık: Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Hakkında Genelge Yayınlandı
Gönderen: kayseriengelliler - Eylül 10, 2020, 02:21:52 ÖS
Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formları Hakkında Genelge Yayınlandı

(http://yasadikca.com/Client/Image/Upload/Article/engelli-erisilebilirlik-genelge.png)

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’un imzası ile yayınlanan 1/9/2020 tarihli Genelge gereğince umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve  açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının denetlenmesi sürecinde ekte yer alan izleme denetleme formları güncellendi.

5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanunun geçici 2 nci ve geçici 3 üncü maddelerine istinaden 20 Temmuz 2013 tarihli ve 28713 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinin 22 nci maddesinde Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Formlarının Bakanlıkça belirleneceği hükme bağlandı.

Söz Konusu Yönetmelik hükümlerine istinaden hazırlanan 2016/7 sayılı Genelge ekinde yer alan izleme ve denetleme formlarında, mevzuat değişiklikleri ve güncellenmesi ihtiyacı tespit edilen hususlar nedeniyle revizyon yapılması gereğinden dolayı bu kapsamda anılan Genelge yürürlükten kaldırıldı. Umuma açık hizmet veren her türlü yapılar ve açık alanlar ile toplu taşıma araçlarının denetlenmesi sürecinde ekte yer alan izleme denetlenme formlarının kullanılması kararlaştırıldı.

 GENELGEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ ...  (https://www.ailevecalisma.gov.tr/eyhgm/mevzuat/ulusal-mevzuat/genelgeler/2020-3-sayili-erisilebilirlik-izleme-ve-denetleme-formlari-hakkinda-genelge/)

Kaynak: ailevecalisma.gov.tr  10 Eylül 2020



Etiketler : kayseri izleyen ve yorum yapan tüm hasta ve yakınlarına dostlarıma çok teşekkür ederim faydalı olmuştur merhaba arkadaşlar yıllardır bu soru sormak istedim sormadım bu sorum böbrek